Du er her: AU  Medarbejdere  Medarbejderservice IT Fælles filservice (fællesdrev)

Fælles filservice

Fælles filservice er en løsning, som giver alle enheder på AU mulighed for at få fællesdrev/fælles foldere, hvor medarbejdere kan lagre og dele filer med hinanden. 

Når din enhed har fået oprettet et fællesdrev, vil du kunne se de foldere, som du har rettigheder til på drevet.  

 

Bestil en fælles folder

For at bestille en fælles folder skal du udfylde et regneark og sende det til it-support på dit hovedområde (find kontaktinformationer i højre side). 

OBS! Vær opmærksom på, at der kan ske ændringer i regnearket. Vi beder dig derfor om at downloade regnearket på denne side, hver gang du skal have oprettet/tilføjet personer til et fællesdrev, i stedet for at bruge en lokal kopi.

 

 

Vejledninger

Du har adgang til fælles folderen, når din computer befinder sig på AU netværket - enten direkte på en AU lokation eller via VPN-forbindelse.

Ordforklaring

  • Fællesdrev: et netværkdrev, som flere brugere kan tilgå og lagre dokumenter på.
  • Brugernavn: det der bruges til at logge på computer.
  • Logondomæne: det der skrives foran brugernavn - find dit domæne her.
  • Dataansvarlig: på ethvert fællesdrev skal der være registeret en dataansvarlig. Denne person er ansvarlig for, at it-sikkerheden bliver overholdt. Det omfatter bl.a. at sørge for, at kun relevante personer har adgang til fællesdrevet. Når en person ikke længere skal have adgang til fællesdrevet, kontakter den dataansvarlige it-support og får dem til at fjerne brugeren.
  • Estimeret databehov: fx 25 GB til dokumenter og 100 GB til videofiler. Der er dog ingen begrænsninger. It-support skal blot bruge informationen for at være på forkant og dermed undgå at løbe tør for plads.
  • FA: Fællesadministrationen