Du er her: AU  Medarbejdere  Fakulteter Arts Aktuelt Arts Sommerfester 2017 Arts Sommerfest 2017 i Aarhus

Arts Sommerfest 2017 i Aarhus

Invitation

Kom til sommerfest med dine kollegaer den 25. august 2017. Festen består i år af to dele: En mini-festival om eftermiddagen og en aftenfest med middag og god musik på Centralværkstedet. Du kan tilmelde dig eftermiddagsaktivitet (walk eller foredrag) og fest om aftenen - eller blot nøjes med at tilmelde dig festen.

• Mini-festival (ét valgfrit arrangement - begrænset antal pladser - først til mølle)
  • Middag og fest på Centralværkstedet - med øl, vand og vin ad libitum (drinks kan tilkøbes)

Program

• Kl. 16.00:  Mini-festival med Arts-forskere. Du kan vælge ét arrangement ved tilmelding. Begrænset antal pladser - først til mølle (se beskrivelser herunder).
  • Foredrag:
    • Skum og spionage v. Peter Brix Søndergaard (Kunsthistorie) og Niels Brügger (Medievidenskab)
    • Kærlighed og bobler v. Anne Marie Pahuus (Filosofi/dekanat)
    • Ginsmagning v. Humanisterne fra Njord, Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard
  • Byvandringer (med snack):
    • Creative Aarhus walk (in English) by Anne Marit Waade (Media Studies)
    • Katedraler og baggårde – alt det du ikke vidste om religion i Aarhus v. Marie Vejrup Nielsen (Religionsvidenskab)
    • Idehistorisk havnevandring v. Casper Andersen (Idehistorie)
  • Kl. 17.30: Middag på Centralværkstedet med øl, vand og vin ad libitum
  • Kl. 21.00: Musik og dans v. Kasernebanden
  • Kl. 01.00: Godnat

Mini-festival (foredrag og walks)

Ginsmagning ved humanisterne fra Njord

v. Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard

Kom med på besøg i destilleriet hos de to AU-uddannede gin-fabrikanter i Aarhus-firmaet Njord Gin. Indehaverne Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard fortæller om deres vej fra cand.mag. i medievidenskab til MD (Master Distillers) - og byder på smagsprøver af forskellige gins i destilleriet på Kalkværksvej tæt på Centralværkstedet. Njord-navnet refererer til vanen Njord i den nordiske mytologi.

Kærlighed og bobler

v. Anne Marie Pahuus (filosofi/dekanat)

Hvordan har kærligheden udviklet sig, hvordan arter denne store størrelse sig i dag? Hvad betyder den for os, og hvordan kan vi forstå den? Kom og hør lektor i filosofi og prodekan Anne Marie Pahuus fortælle om kærligheden anno 2017 - og nyd et glas bobler til et muligt farvel til romantikken og goddag til andre former for kærlighed.

Skum og spionage

v. Peter Brix Søndergaard (Kunsthistorie) og Niels Brügger (Medievidenskab)

Under denne under cover-titel kan du høre lektor i Kunsthistorie Peter Brix Søndergaard fortælle en underholdende forskningshistorie om en kunsthistoriker, der også var spion. Hertil serveres udsøgte smagsprøver på belgisk øl af professor MSO fra Medievidenskab Niels Brügger, der privat er ekspert på dette velsmagende og flydende felt.

Creative Aarhus walk (in English)

by Anne Marit Waade (Media Studies)

Aarhus experiences a momentum right now. New creative entrepreneurs and initiatives emerge, and established cultural institutions and creative platforms expand and develop. Their activities and ambitions include urban planning, art, activism, cultural projects and creative enterprises. The walk will take you to places you might have heard about, but not yet seen, such as FilmCity Aarhus, CultureWorks, Institut for X and Digital Living Research Commons (DLRC).

Katedraler og baggårde – alt det du ikke vidste om religion i Aarhus

v. Marie Vejrup Nielsen (Religionsvidenskab)

Når man går en tur i gaderne i Aarhus, tænker man måske ikke på, hvor meget religion man møder på vejen. Men den er der, både i form af gamle katedraler og små ydmyge skilte, der viser ind i en baggård og op ad en trappe til der, hvor en gruppe mennesker mødes om deres religion. Det kan være grupper, der mødes om en buddhistisk meditation, eller muslimer, der mødes til fredagsbøn. På en vandring rundt i Aarhus fortæller Marie Vejrup Nielsen om både de gamle kirker og de nye grupper og giver et billede af, hvordan religion ser ud i Aarhus og i Danmark i dag.

Idehistorisk havnevandring

v. Casper Andersen (Idehistorie)

Aarhus Havn er et af de mest spændende steder i vores dejlige by. Historisk har havnens og byens udvikling altid været tæt forbundne, og det ser vi også aktuelt i forbindelse med kulturhovedstadsåret, hvor havnen udgør et af de mest dynamiske områder i byen. Tag med på en idéhistorisk havnevandring struktureret omkring tre overordnede temaer: Vand og by, natur og kultur samt fortid og fremtid. Havnevandringen er inspireret af et samarbejde mellem antropologi, arkæologi og idéhistorie.

1421971 / i40