Du er her: AU  Medarbejdere  Fakulteter Arts Aktuelt Arts Sommerfester 2018 Arts Sommerfest 2018 i Aarhus

Arts Sommerfest 2018 i Aarhus

Invitation

Kom til sommerfest med dine kollegaer den 31. august 2018. Festen består igen i år af to dele: En mini-festival om eftermiddagen og en aftenfest med middag og god musik på Centralværkstedet. Du kan tilmelde dig eftermiddagsaktivitet (walk eller foredrag) og fest om aftenen - eller blot nøjes med at tilmelde dig festen.

Program:

  • Kl. 16.00: Mini-festival med Arts-forskere (se beskrivelser herunder). Begrænset antal pladser - først til mølle
  • Kl. 17.15: Baren åbner på Centralværkstedet
  • Kl. 18: Middag på Centralværkstedet med øl, vand og vin ad libitum, drinks kan købes
  • Kl. 21.15: Musik og dans v. bandet Busy Feet
  • Kl. 01.00: Godnat 

Mini-festival

(Du kan deltage i ét arrangement - tilmelding er først-til-mølle)

A taste of Scotland (in English)

by Sarah Robinson (CUDiM)

Experience Scotland through your taste buds. Even if you think you don’t like whisky you might be proven wrong. Sarah Robinson will guide you on a tour around Scotland through the 4 areas and taste the different flavours. Let your taste buds tell you what you like. And for those who like a ‘smoky’ a visit to Isle of Islay is also part of the finale.

Beruselse i tekst og sang

v. Camilla Skovbjerg Paldam (Kunsthistorie) og Per Stounbjerg (Institutleder IKK/Nordisk)

Glæden ved alkohol er blevet besunget i den ypperste litteratur og rundt om bordet på det jævne værtshus. Vi får eksempler på, hvordan alkohol og beruselse behandles i den nordiske litteratur, og vi får historien om de danske drikkeviser. Se frem til en time med alt fra islandske sagaer til højstemt lyrik - blandet med forfriskninger og folkelig fællessang over de rødternede duge. 

Filosofisk (by)vandring

v. Carsten Fogh Nielsen (Pædagogisk filosofi)

Mennesker har altid bevæget sig vandrende gennem verden. Det moderne menneske er ikke blot homo sapiens sapiens (det tænkende/vise menneske), men også homo sapiens ambulare (det tænkende og gående menneske). Men hvad betyder det egentlig, filosofisk set, at mennesket er et gående dyr? Hvad vil det sige at vandre – og at gå? Tag med Carsten Fogh Nielsen på en filosofisk byvandring, der stiller skarpt på disse spørgsmål og på forholdet mellem natur og kultur, landskab og oplevelse og krop og ånd.

Utugt i Aarhus

v. Doron Haahr (Aarhushistorier)

Kom med den AU-uddannede historiker Doron Haahr rundt i det gamle Aarhus og hils på natmanden, bødlen, de letlevende damer og Kyllinge-Søren. Lær om livet efter mørkets frembrud, hvor de tvivlsomme eksistenser fyldte byens gader, mens det bedre borgerskab fortrak til trygheden bag hjemmets fire vægge. Vi skal høre om forbrydere på Store Torv, fordrukne arbejdere og fattige stakler, og så besøger vi Danmarks ondeste gade. 

Pirater – realiteter og drømme

v. Mikkel Thorup (Idéhistorie)

Oplægget tager dig med til sydhavsøer, skjulte skatte og ikke mindst basisdemokratier på piratskibe i Caribien. Vi skal se på pirateriet som et alternativ til samtidens undertrykkelse og som flydende eksperimenter i sociale, seksuelle, racemæssige og kønsmæssige relationer. Turen til sydhavsøerne omfatter både piratpraksis, piratmyter – og piratforplejning.  

Bollywood - Come listen, taste – and dance! (in English)

by Uwe Skoda (India and South Asia Studies) and Charmilie C. Logan (danseinstruktør) 

Bollywood means Bombay and Hollywood combined. Bollywood means crazy colours, dramatic love, beautiful women, sexy men and spell-binding dance and music. Bollywood movies and dance may or may not help you understand Indian life and culture, but if you’d like to learn more about Bollywood, this is the workshop for you.

Hvem ejer dine smagsløg?

v. Susanne Højlund (Antropologi)

Gå på oplevelsestur igennem Aarhus i smagens tegn. Turen med Susanne Højlund er en gående undersøgelse af, hvordan smagsløg og omgivelser er forbundet. Undervejs får vi demonstreret, hvordan lyd, syn og lugt påvirker smagsoplevelsen. Vi udforsker aromaindustriens og reklamens indflydelse på vores smagspræferencer, og hvordan smagen smitter i sociale sammenhænge. Turen byder på både smagsprøver og små eksperimenter. 

1421971 / i40