Du er her: AU  Medarbejdere  Fakulteter Arts Aktuelt single nyhed

DPU flytter ind i Nobelparken

Den røde snor blev klippet af dekanen, da Arts fredag d. 8. september fejrede, at DPU’s afdeling i Aarhus flytter ind i Nobelparken.

14.09.2017 | Signe Bram

Der var varm kaffe og friskbagte rundstykker til medarbejdere og studerende ved DPU, da deres indflytning i Nobelparken blev markeret med brunch og taler. Nok var fejringen flyttet fra tagterrassen til indendørs, men det forhindrede ikke en hyggelige stemning blandt de mange fremmødte.

Tidligere holdt DPU’s afdeling i Aarhus til i bygningerne på Trøjborg, hvor det var en anelse isoleret i forhold til det øvrige fakultet. Flytningen af DPU er en del af den flytterokade, der samler Arts i Nobelparken. Foruden DPU flytter også CUDiM ind i Nobelparken dette efterår. DPU’s nye, centrale placering glæder DPU’s campusleder i Aarhus, Ulf Dalvad Berthelsen:

”Vi er meget begejstrede for flytningen, og jeg tror den kommer til at betyde, at DPU bliver mere synlig for de øvrige AU-institutioner. Derudover kommer flytningen til at betyde, at vi kommer tættere på nogle eksisterende samarbejdspartnere, blandt andet CUDiM”, siger han.

Den kortere, fysiske distance mellem særligt DPU og CUDiM var da også omdrejningspunktet i dekan Johnny Laursens tale ved fejringen:  

”I dag er en festdag, fordi vi fejrer, at vi samler det, der hører sammen”, sagde han, før han klippede den røde snor.

Også medlem af Artsrådets Forretningsudvalg, Krestina V. Christensen deltog i fejringen for især at byde de studerende velkommen:

”Vi er rigtigt glade for at have flere Arts-studerende samlet under samme tag, og vi glæder os til at dele studiemiljøet i Nobelparken med jer. Her er der vinduer på gangene og sågar noget pænt at kigge på uden for de vinduer”, sagde hun i sin tale med tanke på udearealerne i Nobelparken, der blev fornyet sidste sommer.

 

”Vi er meget begejstrede for flytningen, og jeg tror den kommer til at betyde, at DPU bliver mere synlig for de øvrige AU-institutioner"

Ulf Dalvad Berthelsen, Campusleder af DPU Aarhus

Blandt talerne ved fejringen var desuden institutleder for DPU, Claus Holm. Han legede med tanken om, at man med den nye adresse måske rykker tættere på at få en fremtidig Nobelpris i pædagogik.

Endnu er det kun de studerende ved DPU, der har deres daglige gang i Nobelparken. De har siden semesterstart haft deres undervisning her. Medarbejderne ved DPU flytter først ind i Nobelparken i uge 38 og 39, hvor de så vil være at finde på 4. og 5. sal i bygning 1483. 

Du kan læse mere om flytterokaden på websiden for Arts' flytterokade

Medarbejdere
312009 / i40