Du er her: AU  Medarbejdere  Fakulteter Arts Aktuelt single nyhed

Hils på fakultetets nye databeskyttelses-koordinator

Laura Beck er uddannet jurist og sidder i HR i Administrationscenter Arts. Fra 1. marts er hun fakultetets nye databeskyttelses-koordinator, men hvad er det for en størrelse?

06.03.2018 | Anja Kjærgaard

Din titel er databeskyttelses-koordinator – kan du kort forklare, hvad dit job går ud på?
-Mit job går ud på at levere rådgivning og løsninger til forskere på Arts om databeskyttelsesreglerne og eventuelt andre relevante regelsæt vedrørende forskningsdata. Rådgivning og løsninger,  som sætter forskerne i stand til at indsamle og behandle personoplysninger i forbindelse med forskningsprojekter på en måde, så Aarhus Universitet overholder databeskyttelsesreglerne. I den forbindelse vil jeg også få en koordinerende rolle i forhold til Aarhus Universitets overordnede databeskyttelsestiltag.

Hvorfor er databeskyttelse vigtigt?
-Med teknologisk udvikling og ændret trusselsbillede er det tiltagende vigtigt – og komplekst – at sikre, at personoplysninger ikke er i risiko for at havne i de forkerte hænder, herunder lækkes til offentligheden. Dette beskyttelseshensyn er baggrunden for den europæiske Databeskyttelsesforordning (GDPR), som træder i kraft den 25. maj 2018, og som noget nyt indfører bødesanktioner til organisationer, som ikke i tilstrækkelig grad sikrer sig mod datasikkerhedsbrister.

Hvem kommer til at møde dig her på fakultetet, og i hvilke sammenhænge vil man kunne træffe dig?
-Forskerne vil komme til at møde mig i forbindelse med oplæg og besøg på institutterne/afdelingerne. Herudover kan forskerne altid kontakte mig med spørgsmål om konkrete projekter, processer og arbejdsgange eller med overvejelser om databeskyttelse i forskningen. Forskerne kan også henvende sig om datasikkerhedshændelser, altså situationer hvor der er (eller måske er), sket læk af personoplysninger eller har været konkret risiko herfor.


Yderligere information
Laura Beck, jurist
Administrationscenter Arts - Arts HR
Tåsingegade 3, 8000 Aarhus
B 1443, L 436
Mail: lau@au.dk
Mobil:  +45 9350 8965

 

 

 

Medarbejdere
312009 / i40