Du er her: AU  Medarbejdere  Fakulteter Arts Aktuelt single nyhed

Udskiftning af gamle computere på Arts

Fakultetet afsætter en pulje til udskiftning af computere i forbindelse med overgangen til nyt fælles UNI-AD. De gamle computere kan ikke længere leve op til sikkerhedskravene på universitetet.

19.04.2017 | Signe Hvid Maribo

Aarhus Universitet er i gang med at flytte alle computere og brugere til det samme Active Directory - det såkaldte UNI-AD (se forklaring herunder). Flytningen er nødvendig for at kunne opretholde et højt sikkerhedsniveau og håndtere adgangsrettigheder og passwords på tværs af universitetet.

I den forbindelse skal fakultetets ældste maskiner udskiftes for at kunne leve op til kravene på det nye UNI-AD. Fakultetetsledelsen har derfor besluttet at afsætte en pulje til at hjælpe udskiftningen på vej.

Hvad betyder det for mig?

Hvis du har en ældre computer, der ikke lever op til de nye krav, vil du blive kontaktet af Arts IT-support med henblik på at få den udskiftet eller skrottet. Udskiftningen vil stå på i resten af 2017, men supporten kontakter dig i første halvdel af maj 2017, så du er forberedt på, at din computer er på listen og enten skal udskiftes eller skrottes.

Hvis den udskiftningsmodne maskine er din eneste computer, vil du blive tilbudt en ny tidssvarende og let bærbar PC (14”). I samme forbindelse skiftes dockingstation, skærm mv., hvis det er tilvarende udskiftningsmodent.

Hvis du allerede HAR en nyere maskine ud over den udskiftningsmodne, vi du blive bedt om at indlevere den gamle til skrotning, da den ikke længere lever op til sikkerhedskravene og kan være til fare for it-sikkerheden på universitetet.

Det samme gælder for ældre Mac-computere. Mac-brugere som er berettiget til ombytning, vil blive tilbudt en ny (MacBook Air 13”). Det er ikke muligt i denne proces at skifte fra PC til Mac eller omvendt.

Omkostningerne til udskiftningen bliver dækket af fakultetets pulje, så længe det nye udstyr ikke afviger fra standardpakken. Udstyr som afviger fra standardpakken skal bevilges af instituttet eller funktionschefen som altid.


Hvad er Active Directory (AD)?

Active Directory er en mappestruktur, som anvendes på Microsoft baserede computere og servere til at gemme information om netværk og domæner. Et AD håndterer adgangsrettigheder og passwords og  bidrager til at sikre, at it-sikkerhedsniveauet på universitetet overholdes.

 

 

Arts
312009 / i40