De vigtigste regler ved eksamen

Gruppeprøver

Ved prøver med mere end en studerende (gruppeprøver) skal der altid kunne gives en individuel bedømmelse af den enkelte studerendes præsentation. Ved mundtlige gruppeprøver skal prøven tilrettelægges, så tid og forhold tillader en individuel bedømmelse af alle studerende i gruppen. Ved skriftlige gruppeprøver skal det tydeligt fremgå, hvilke dele af opgaven de enkelte studerende har bidraget med. Det er beskrevet nærmere i uddannelsens studieordning, hvordan det skal ske.

Læs mere om bedømmelse af gruppeprøver i eksamensbekendtgørelsens §13.

Afholdelse af prøver

Mundtlige prøver er i udgangspunktet offentlige – se eksamensbekendtgørelsens §20 for undtagelser.

Det er ikke tilladt for hverken studerende, eksaminator eller censor at optage lyd eller billeder under en prøve, medmindre optagelserne indgår som en del af prøveforløbet.

Eksamen med forudsætningskrav

Nogle eksamener er omfattet af et forudsætningskrav, der skal være opfyldt, for at den studerende kan deltage i eksamen. Læs mere om forudsætningskrav her.

Eksamenssprog

På uddannelser udbudt på dansk er eksamenssproget dansk, men kan dog også foregå på norsk eller svensk. For uddannelser udbudt på engelsk eller et andet fremmedsprog aflægges prøverne på det udbudte sprog. Der gælder andre regler, hvis det er en del af prøvens formål at dokumentere særlige sprogfærdigheder. Det gælder både for dansk og fremmedsprog.

Læs mere om sprog og prøver i eksamensbekendtgørelsens §21.

Bedømmelse

Ved intern censur på skriftlige eksamener på IKK, skal du være opmærksom på, at du skal bede din afdelingsleder om at få tilknyttet endnu en bedømmer, hvis du er i tvivl om bedømmelsen eller bedømmer eksamensopgaven med IB, 00 eller -3. Læs mere i IKK's politik for intern censur.

På IKS beslutter afdelingslederen i forbindelse med planlægning af eksamen, i hvilket omfang, der anvendes intern censur til de enkelte skriftlige eksamener, jf. Politik for intern censur på IKS.

Studiestartsprøven

Alle bacheloruddannelserne på Arts indeholder en studiestartsprøve. Prøven er placeret på 1. semester og afvikles i september. Formålet med studiestartsprøven er, at nye studerende, som ikke reelt er studieaktive, udmeldes. Du kan læse om studiestartsprøven i uddannelsens studieordning.

Førsteårsprøven

Ved udgangen af det første studieår, skal en studerende have bestået prøver, svarende til minimum 45 ECTS. Opfylder den studerende ikke dette krav, udmeldes vedkommende.

Fejl i forbindelse med afviklingen af en prøve

Bliver du som underviser/eksaminator opmærksom på en fejl ved en prøve, du er bedømmer af, skal du straks kontakte dit undervisnings- og eksamensteam for at gøre opmærksom på fejlen.

Alt afhængig af fejlens karakter kan prøven annulleres, og den studerende tilbydes en ekstraordinær omprøve. Denne vurdering foretages af Studieadministrationen på Arts.