Du er her: AU  Medarbejdere  Fakulteter Aarhus BSS Nyheder og arrangementer

Internt nyt fra Aarhus BSS

26.01.2012 | Aarhus BSS

Institut for Økonomi indbød gymnasielærere til inspiration

Institut for Økonomi har netop afholdt den første inspirationsdag for 92 gymnasie- og handelsskolelærere. Syv forskere fra instituttet gav deltagerne inspiration, nye vinkler og perspektiver til deres undervisning inden for emner som økonomi, globalisering og demokrati.

26.01.2012 | Aarhus BSS

Her er det nye Advisory Board på BSS

I sidste halvdel af 2011 indledte fakultetsledelsen arbejdet med at oprette et nyt Advisory Board på BSS. Læs mere om de nye medlemmer her.

19.01.2012 | Aarhus BSS

Ildsjæle samler sociologien på Aarhus Universitet

Sociologi har intet institut på Aarhus Universitet. Men der er adskillige fagområder, der interesserer sig for sociologien. Det manifesterer sig i CESAU, der på den måde ikke blot lader sig beskrive som tværfaglig, men sætter en ny standard tværfagligt.

19.01.2012 | Aarhus BSS

Den nye organisering på AU sikrer de store forskningsprojekter

Forskere har meget at vinde ved en større organisation, der er endnu bedre til at løse de praktiske udfordringer ved store, internationale forskningsprojekter. Det mener Michael Goodsite, centerleder ved AU Herning, der netop har forhandlet et stort, internationalt forskningsprojekt til 4 mio. på plads på rekordtid.

19.01.2012 | Aarhus BSS

Intelligent ventilation reagerer på CO2

I auditorierne på Fuglesangs Allé kan ventilationsanlægget mærke, hvor mange studerende der er i et lokale ved at måle den CO2, de udånder. De nye sensorer er led i strategien for et mere bæredygtigt BSS, og effekten kan mærkes på indeklimaet – og på elregningen.

12.01.2012 | Aarhus BSS

Klimavenligt erhvervsliv har brug for Europa

Danske virksomheder har ikke råd til at gå alene, når klimaproblemerne skal løses. Der er behov for et internationalt samarbejde, viser nye resultater i en kandidatafhandling fra Institut for Økonomi.

12.01.2012 | Aarhus BSS

Doktorafhandling samler forskning om partikonkurrence

Professor i Statskundskab Christoffer Green-Pedersen har i årevis forsket i den politiske dagsorden, og nu samler han trådene i doktorafhandlingen ’Partier i nye tider’. Hans forskning fokuserer på partiernes indbyrdes konkurrence om den politiske dagsorden, og hvilke politiske emner der slår igennem.

05.01.2012 | Aarhus BSS

Når virksomheder skal makke ret

Hvad skal der til, for at virksomheder retter sig efter statslig regulering – og hvad er egentlig baggrunden, for at nogle virksomheder overtræder reglerne? Ny antologi samler de tungeste internationale kræfter på området.

05.01.2012 | Aarhus BSS

På besøg hos AU Herning

Se indslag om livet på AU Herning fra TV/Midt-Vest d. 29. december. Indslaget handler om vedvarende energi, forskning, internationalisering og iværksætteri på uddannelsescentret.

05.01.2012 | Aarhus BSS

Ph.d.-studerende får 50.000 kr. til eksportforskning

Ph.d.-studerende Jesper Wulff fra Institut for Økonomi har netop modtaget 50.000 kroner af Solarfonden af 1978. Midlerne gør det muligt at forbedre og internationalisere hans forskning, der på sigt vil forøge danske virksomheders eksportmuligheder i udlandet.

308327 / i40