1 million kroner til gæsteforskere

Tre professorer fra henholdsvis Holland, Kina og Brasilien modtager VILLUM Visiting Professor Programme-bevillinger fra Velux Fonden til forskningsophold ved School of Business and Social Sciences.

17.03.2015 | Ingrid Marie Fossum

En bevilling på 974.400 kroner fra Velux Fonden gør det muligt at tilknytte tre anerkendte, internationale professorer som gæsteforskere ved School of Business and Social Sciences. Under deres ophold i Aarhus vil professorerne bidrage både med forskning og undervisning gennem vejledning af speciale- og ph.d.-studerende, afholdelse af forelæsninger, seminarer og workshops mv.

De tre forskere er:

Siem Jan Koopman, professor i økonometri ved VU University i Amsterdam, Holland. Siem Jan Koopman er allerede tilknyttet som gæsteforsker ved CREATES og bidrager her til det stærke forskningsmiljø i tidsrækkeøkonometri.

”Mine forskningsaktiviteter tager sigte på at udvikle metodiske, empiriske og beregningsmæssige innovationer i tidsrækkeøkonometri. Denne brede orientering tillader mig at være aktiv inden for forskellige forskningsområder. [ ... ] De metodologiske udviklinger udføres med det formål at anvende de resulterende metoder til relevante empiriske problemer inden for økonomi og finans,” skriver Koopman i bevillingsansøgningen.

Koopman planlægger at tilbringe 2x3 måneder i Aarhus og arbejde på projektet ’State Space Models in Econometrics’.

Yong Heming, professor i engelsk og vicepræsident ved Guangdong University of Finance and Economics i Kina. Som gæsteforsker i Aarhus vil Yong Heming samarbejde med Center for Leksikografi på Institut for Erhvervskommunikation om projektet ’Online information tools for English-Chinese’. Formålet er at udvikle internet-baserede informationsværktøjer, som kan styrke interkulturel erhvervskommunikation. Dette vil i sidste ende være til stor gavn for erhvervslivet, hvor handel med Kina er af stadig større betydning.

Marcia Dutra de Barcellos, professor ved Federal University of Rio Grande do Sul i Brasilien. Marcia Dutra de Barcellos, som også tidligere har gæstet Institut for Marketing og Organisation, vil tilbringe tre måneder ved MAPP Centre for Research on Customer Relations in the Food Sector. Her vil hun arbejde med bæredygtige fødevarer og forsøge at finde svar på spørgsmål som:

"Hvordan udvikler virksomheder med mål for bæredygtighed miljøinnovationer hele vejen ud i deres forsyningskæder? Hjælper miljøinnovationer fødekæder at opnå en bedre ydeevne? Hvilke muligheder er relevante for bæredygtig forvaltning af forsyningskæden i fødevareindustrien?”

Navne , Aarhus BSS