De første digitale eksamener er gennemført

Alle sejl har været sat ind i forberedelserne til den nye digitale eksamensform. Nu er de første digitale eksamener veloverstået.

22.05.2014 | Didde Trolle

Juridisk Institut har haft 400 studerende til eksamen i det nye digitale system Wiseflow, og det var ikke uden sommerfugle i maven.

”Jeg havde bestemt mine bekymringer. Implementeringen af WISEflow er gået meget hurtigt, og jeg spekulerede på alt fra teknik, netværk, lokaliteter og back-up-planer til om de studerende også kunne klare deres del af udfordringen og på forhånd få tjekket, at de kunne tilgå WISEflow. Men heldigvis gik eksamen rigtigt fint, og det hele fungerede som det skulle”, fortæller studieleder på Juridisk Institut Per Andersen.

Per Andersen påpeger dog, at der stadig ligger en del arbejde forude i digitaliseringsprocessen. Censorer og eksaminatorer skal blandt andet vænne sig til at vurdere opgaverne digitalt, og de studerende skal lære at arbejde med digitale opgaver, bilag osv.

”Men det første skridt er taget og alt det tekniske gik rigtigt fint, hvilket vi kun kan være godt tilfredse med.”

WISEflow har tidligere været brugt på nogle af institutterne på BSS, men nu er alle institutterne kommet om bord. Med Moderniseringsstyrelsens krav om, at alle stedprøver skal afvikles digitalt pr. 1. januar 2014, hører de traditionelle skriftlige eksamener med gennemslagspapir derfor fortiden til på BSS.

Aarhus BSS