Fremover får du mindre virus og spam på din PC

Tirsdag morgen den 10. november får du installeret en ny tjeneste på din computer, der hedder SiteAdvisor. Det er en tjeneste, der rapporterer om sikkerheden af websteder ved at undersøge nettet for virus og spam og teste de steder, den finder.

04.11.2015 | Tine Bagger Christiansen

Aarhus BSS har besluttet at gøre brug af en ny tjeneste til alle medarbejder-computere, som kort fortalt vil scanne alle de links, man får adgang til, når man foretager en søgning på webben for at finde virus eller spam.  Tjenesten hedder SiteAdvisor, og den giver brugeren en vurdering af, om linkene er potentielt virus, spam eller lignende ved at give en advarsel vist ved farverne rød, gul og grøn, inden brugeren trykker på et link.

Hvis et site indeholder links mv., som er blevet blacklistet, så vil det være markeret med rød i SiteAdvisor, og man vil ikke kunne tilgå den.

”Vi har valgt fremover at bruge SiteAdvisor på alle medarbejderes computere, fordi vi har haft et stigende antal tilfælde af spam og virus. Denne tjeneste vil advare brugerne, så vi fremover forhåbentlig kan minimere antallet af tilfælde heraf”, siger It-supportchef Andreas Stilling Heuwinkel.

Installationen af den nye tjeneste sker på din computer uden at du bemærker det, men du vil blive bedt om at genstarte computeren.

Medarbejdere, Meddelelser, Aarhus BSS
308561 / i40