Karrierefestival skal hjælpe nyuddannede og unge alumner i job

Det er ikke nok med et fint eksamensbevis, hvis man som nyuddannet og ung alumne vil lande et godt job. Derfor har AU Career og AU Alumni skabt Career Festival, der skal give det kommende kuld akademikere og unge alumner et godt afsæt til deres karriere.

29.03.2012 | Marianne Gammelgaard

Mere end hver tredje af det seneste års kandidater er ledige, og et stigende antal nyuddannede akademikere rammes af langtidsledighed. Det viser tal fra Djøf og Akademikernes Centralorganisation. Den udvikling forsøger AU Career og AU Alumni nu at vende ved at dedikere en dag, der skal forberede unge alumner og kommende kommunikatører, økonomer, statskundskabere, jurister og mange flere på en intens jobjagt.

Ifølge Corey Morris, der er Alumni Relations Manager, er karrierefestivalen et innovativt koncept, der samler hele BSS:

­- I samarbejde med AU Career har vi skabt et event, der bidrager til at skabe karriere for vores studerende og unge alumner fra alle hovedområdets studieretninger. Vi ønsker at give de studerende følelsen af at være velkomne, uanset om de kommer fra statskundskab eller fra kommunikation.

Den nye maskot AndyNy maskot skal samle BSS
Den nye maskot, anden Andy, er netop et symbol på, at man prøver at inddrage studerende og alumner fra både de samfundsvidenskabelige som de erhvervsrettede uddannelser:

- Andy svømmer ikke længere rundt i andedammen på Fuglesangs Allé, men er fløjet op til en større og mere spændende andedam oppe i universitetsparken. Vi håber, at alle vil tage godt imod ham det nye sted, siger Corey Morris.

Asger Aamund og gameshow

Festivalen bliver ikke den sædvanlige halvkedelige forberedelse i form af jobansøgnings- og jobsamtalekurser. Career Festival er en utraditionel blanding af værdifuld viden om jobjagt og underholdning.

Forretningsmanden og mediepersonligheden Asger Aamund, et jobsøgnings-gameshow med HR-repræsentanter og alumne show and tell er bare nogle af tilbuddene, som unge og fremtidige jobsøgere og andre interesserede kan lade sig friste af, når festivalen folder sig ud torsdag den 12. april.

Ved arrangementet vil der også være oplæg af dekan for BSS, Svend Hylleberg, Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard, vicedirektør for AU HR Louise Gade, samt repræsentanter fra LinkedIn, AU Alumni og AU Career.

Fakta:
Career Festival