Mød din kollega: studieplanlægger Kristian Winther

Kristian Winther har i mere end 17 år holdt styr på lokale-, time- og eksamensplaner til glæde for både studerende og undervisere. Først på den gamle Handelshøjskole og i dag på Aarhus BSS, hvor han er én af i alt fem studieplanlæggere i Studieplan, som hører under Aarhus BSS Studier. Her kan du høre hans historie.

05.02.2018 | Sinne B. Jakobsen

Foto: Sinne Brandt Jakobsen

I Tåsingegade 3 for enden af en lang gang på 1. etage ligger lokale 119. Kristian Winther tager imod med et smil. Kontoret er lille, men hyggeligt. På væggen hænger der billeder af tre glade drenge, og på opslagstavlen hænger diverse noter og oversigter, der fortæller om en travl hverdag. Vi sætter os ned.

Fortæl mig lidt om dit arbejde her i Studieplan. Hvad betyder det egentligt at være studieplanlægger?

Der ligger faktisk mange forskellige opgaver i jobbet. Alle studieplanlæggere har ansvaret for bestemte uddannelser, og jeg har HA og Cand.merc. Her laver jeg alle time- og eksamensplaner. Derudover booker vi lokaler til andre arrangementer på fakultetet lige fra konferencer og events til speciale- og ph.d.-forsvar. Vi står også for den Kronologiske Eksamensplan, hvor vi booker eksamenslokaler til alle fakultetets uddannelser i Aarhus. Det er den plan, de studerende bruger til at se deres eksaminer.

Det må være noget af et puslespil?

Det er det også. Der er meget, der skal gå op, og der sker hele tiden noget nyt. Ikke to dage er ens, og det er en af grundene til, at mit arbejde er så spændende. Jeg glæder mig hver dag til at få tingene til at gå op. Heldigvis har vi et rigtig godt samarbejde både på tværs af Aarhus BSS Studier og med undervisere og institutter. Det er vigtigt – især fordi processerne er mere komplicerede efter fusionen, hvor vi skulle samkøre flere måder at gøre tingene på. Det er bestemt ikke bare sådan lige…

Du har været ansat som planlægger i 17 år. Du må have oplevet lidt af hvert?

Det har jeg i hvert fald. Faktisk startede jeg allerede i 1997 på lønkontoret på den gamle Handelshøjskole, og i 2001 blev jeg så en del af det helt nye planlægningskontor. Dengang brugte man plancher og tuscher, når man planlagde fag og eksaminer, og det var dømt til at gå galt. Derfor var noget af det første vi gjorde at introducere et computersystem.

Det var meget nervepirrende i starten, og jeg husker tydeligt, at vi allerførste semester måtte låse vores dør i ugen op til semesterstart, så vi kunne nå at blive færdige. Der var samtidig en masse begyndervanskeligheder, så hver morgen mødte vi op til en lang kø af mennesker foran vores kontor. I dag kører systemet heldigvis, som det skal. Når to undervisere møder op i samme lokale, er fordi underviseren ikke lige har fået tjekket det nyeste skema. Det skal man huske!

Er dit planlægningsgen ligeså stort derhjemme, som når du er på arbejde?

Haha, nej desværre ikke. Min kone vil nok nærmere sige, at jeg er ret ustruktureret. Men jeg synes nu alligevel, at jeg er temmelig god til at planlægge – også derhjemme. Det er jeg nødt til med tre drenge på hhv. 10, 15 og 18 år. De to ældste har ADHD og er samtidig midt i teenagealderen, så der er noget at se til. Her er struktur bestemt en god ting!

Hvad laver du, når du skal koble fra?

Jeg løber og cykler, når tiden tillader det – her får jeg klaret hjernen og ladet op. Tidligere har jeg været fodboldtræner og spillet både håndbold og fodbold, men desværre ødelagde jeg mit knæ til firmafodbold i 2013. Jeg har heldigvis fået trænet mig op, så jeg i dag cykler én gang om ugen sammen med en gruppe på 12-14 mænd. Vi cykler rundt i landet f.eks. til Himmelbjerget.

Hvad er du glad for ved at arbejde på Aarhus BSS?

Vi har jo været igennem en masse store ændringer de sidste år. Vi er blevet et langt større fakultet, hvor mange forskellige kulturer har skullet mødes og få tingene til at fungere – også ift. systemer. Det er ikke altid lige nemt, men jeg synes, at vi har en rigtig god tone her på stedet. Jeg er rigtig glad for mit samarbejde med kolleger på alle niveauer af fakultetet.

Om Aarhus BSS Studier:

Aarhus BSS Studier varetager eksamensplanlægning, undervisningsadministration, studievejledning, rekruttering, information, sagsbehandling, kvalitetssikring og studienævnsbetjening for uddannelser på Aarhus BSS.

Læs mere om Aarhus BSS Studier.

Medarbejderportrætter, Aarhus BSS
308561 / i40