Du er her: AU  Medarbejdere  Forskningens Døgn

Forskningens Døgn

Information til forskerne

SKAB SYNLIGHED OMKRING DIN FORSKNING –  VÆR MED TIL FORSKNINGENS DØGN

Vi nærmer os den årlige, landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn.

Aarhus Universitet inviterer i år befolkningen indenfor i og omkring Stakladen torsdag den 26. april kl. 14-18 under overskriften FASCINERENDE FORSKNING. Her har du og dine forskerkolleger mulighed for at præsentere jeres forskning for et bredt publikum.

Du kommer bredt ud med din forskning
Historisk set har vi besøg af mindst 1.200 borgere under Forskningens Døgn, som er gratis og åbent for alle. Derudover bliver der op til arrangementet skabt massiv opmærksomhed om Aarhus Universitets aktiviteter, bl.a. med et husstandsomdelt program til ca. 150.000 husstande i Aarhus og omegn, bannere, plakatstandere og digitalskærme i bybilledet, posters og flyers og direkte markedsføring hos relevante aktører. Samtidig gør vi en særlig indsats for at skabe presseomtale af arrangementet og den forskning, der præsenteres.

Citater fra forskere, der tidligere har deltaget i Forskningens Døgn:

”Forskningens Døgn er en glimrende mulighed for at komme i dialog med almindelige skattebetalende danskere, som interesserer sig for, hvad der foregår i den videnskabelige verden. Det er udfordrende og underholdende at formidle forskningen til alle aldersgrupper uden særlig indsigt i de videnskabelige problemstillinger.”
Mogens Christensen, lektor i kemi/nanoteknologi på Aarhus Universitet

”Forskningens Døgn er en fed mulighed for at formidle sin forskning meget bredt – og en rigtig god øvelse i at gøre det nørdede område, man selv arbejder med, levende og vedkommende i et samfundsmæssigt perspektiv. Man kan også være heldig at blive stillet uventede spørgsmål og derigennem få nye vinkler på sit område med hjem.”
Annette Bruhn, forsker i marin økologi på Aarhus Universitet

I år sætter vi fokus på fascinerende forskning
Målet er at give den brede befolkning et billede af alle de former for fremragende forskning, der er med til at markere Aarhus Universitet som et bredt, forskningsintensivt universitet i international særklasse.

Temaet skaber plads til at formidle mange yper af forskning til et bredt publikum. Alle på tværs af fakulteterne kan bidrage med aktiviteter, og Forskningens Døgn er en oplagt mulighed for at skabe synlighed omkring din forskning.

Sådan kan du engagere dig
Såvel garvede forskere som unge forskningstalenter kan være med, og alle idéer er velkomne – jo mere spektakulære, begejstrende og publikumsinddragende aktiviteter, jo bedre. Vi tilbyder rammer til følgende typer aktiviteter, som tidligere er gennemført med succes:

  • Speedforedrag af 10 eller 20 minutters varighed (inkl. spørgetid), hvor du kondenserer dit/jeres forskningsområde til en ”spiselig” omgang forskningsformidling.
  • En stand i foyerområdet med hands-on-eksperimenter, workshops, udstillinger eller andet, der inddrager publikum.
  • Tværfaglige paneldebatter eller workshops, som involverer publikum.

Det skal du IKKE bekymre dig om …
AU’s afdeling for Events og Kommunikationsstøtte står for:

  • Praktik omkring lokaler 
  • Praktik omkring borde, stole, postervægge, strøm etc. til standene
  • Markedsføring af hele arrangementet

Tilmelding senest torsdag den 1. marts 2018
Find tilmeldingsskemaet her, og send det til Charlotte Boel på cbo@au.dk senest torsdag den 1. marts. Skriv fem letforståelige linjer om den forskning, du vil præsentere, og giv det en fængende overskrift, så det kan blive brugt som appetitvækker til din aktivitet i husstandsomdelte program.

Mere information
Tjek www.au.dk/fd, eller kontakt AU’s projektleder på Forskningens Døgn:
Charlotte Boel, tlf. 8715 3038/3069 8081 eller mail cbo@au.dk

Du vil modtage yderligere praktisk information om arrangementet i midten af marts. 

329866 / i40