Du er her: Informationssikkerhed Antivirus

Antivirus

Til medarbejdere

Antivirusprogram - til arbejde og privat

Aarhus Universitet anvender McAfee antivirus. 

Husk også at installere antivirus på din(e) privat(e) computere.  

AU har en rabataftale med McAfee til privat brug, men der findes også udmærkede gratis antivirusprogrammer til både PC og Mac. Man kan fx kigge på AV-Test og se hvordan de forskellige programmer klarer sig i test.

Det er ikke tilladt at tilslutte sin computer til AU's netværk uden et kørende og opdateret antivirus program.

Tjek at McAfee er korrekt installeret.

Kontakt din lokale it-support, hvis du har spørgsmål til antivirusprogrammet.

Hvordan ved jeg, om jeg har fået virus?

I modsætning til de tidligste vira, hvor man slet ikke var i tvivl – maskinen nægtede at starte eller filer blev slettet eller omdøbt – er moderne vira eller malware, langt mere sofistikerede og gør så lidt væsen af sig som muligt.

Det er altså svært at vide, om ens maskine er angrebet, men hvis du få mistanke om, at den opfører sig ”sært” (fx er uforklarligt langsom eller forbinder sig til mærkelig steder), og har du konstateret, at antivirus programmet eller styresystemet ikke er opdateret, skal du hurtigst muligt kontakte din lokale it-support, som kan undersøge maskinen. 

Oftest kan en maskine ”renses”; andre gange skal den fuldstændigt reinstalleres. Det er derfor uhyre vigtig, at du altid har en god sikkerhedskopi af data på maskinen (din egne filer og opsætninger), således at det ikke er en tragedie, hvis harddisken skal nulstilles.

 

 

1440712 / i40