Kryptering af personoplysninger

Her kan du finde information om, hvordan du får krypteret data på din computer, en USB nøgle og i mail. 


Kryptering af AU computere

Har du en AU computer (Windows eller Mac), som du har fået udleveret af IT-supporten efter 1. marts 2018, er den krypteret. Det betyder, at alt indholdet på den lokale harddisk er krypteret. Dermed har man en langt bedre beskyttelse af sine data og herunder personoplysninger, hvis man skulle være uheldig at miste sin computer, fx ved tyveri. 

AU computere (Windows og Mac) der er udleveret af før 1. marts 2018, bliver automatisk krypteret i forbindelse med en geninstallation. Det er også muligt at kryptere en ældre computer uden en geninstallation. Der er dog nogle tekniske krav til computeren, og derfor skal man kontakte sin lokale IT-support, hvis man ønsker at anvende kryptering på en ældre computer. 
Hvis computeren ikke overholder de tekniske krav, kan det blive nødvendigt at udskifte computeren. 

 

Krypterede USB nøgler

Har du behov for at tage følsomme personoplysninger med dig på en USB nøgle, er det et krav, at USB nøglen er krypteret. 

AU anbefaler, at man anvender en USB nøgle med hardware kryptering, da de typisk er kompatible på tværs af operativsystemer.

Alternativt kan man anvende den indbyggede kryptering (Bitlocker2Go på Windows og Filevault2 på Mac), men så kan USB nøglen ikke bruges på tværs af PC/Mac/Linux.

En hardware krypteret USB nøgle er noget dyrere end en almindelig USB nøgle på samme størrelse, men til gengæld er kvaliteten ofte bedre, og sikkerhed er i top, da de typisk også sletter sig selv efter et vist antal forkerte login forsøg.

Kontakt din lokale IT-support hvis du har spørgsmål eller ønsker at købe en krypteret USB nøgle. 

Kryptering af mail

AU IT tilbyder en løsning til afsendelse og modtagelse af krypteret og signeret mail. 

Læs mere om sikker mail.


1443335 / i40