Du er her: AU  Medarbejdere  Institutter m.v. Nyhed

Download en ny e-bog gratis hver måned

Aarhus Universitetsforlag gør hver måned en ny e-bog frit tilgængelig for universitetets studerende, medarbejdere og andre interesserede.

09.03.2012 | Marie Groth Andersen

Marts måneds gratis e-bog er Helge Kraghs bog 'Einsteins univers. En fysikers tanker om natur og erkendelse'. Foto: Aarhus Universitetsforlag

Få klik med musen er det eneste, der skal til, for at få fat i den gratis e-bog, som Aarhus Universitetsforlag hver måned lægger ud på sin hjemmeside. Forlaget har lavet en aftale med au.dk, så studerende og medarbejdere kan klikke sig til e-bogen direkte fra forsiden på studerende.au.dk og medarbejder.au.dk.

I marts måned kan man gratis downloade Helge Kraghs bog Einsteins univers. En fysikers tanker om natur og erkendelse. Men internationale studerende og medarbejdere bliver også tilgodeset med en engelsk e-bog, i denne måned gælder det Tønnes Bekker-Nielsens Urban Life and Local Politics in Roman Bithynia: The Small World of Dion Chrysostomos.

Lanceringen af månedens gratis e-bog sker som led i Aarhus Universitetsforlags satsning på e-bogen som supplement til bøger trykt på papir.

- Vi er sat i verden for at formidle universitetets forskning bedst muligt, og vi mener, at e-bogen har nogle store fordele. En af dem er, at viden på et splitsekund kan nå verdens fjerneste egne, siger forlagschef Carsten Fenger-Grøndahl.

Forlaget kræver ingen registrering af brugerne, og der er ingen bindinger forbundet med download af den gratis bog, der dog kun er til eget brug.

- Vi vil gerne være med til at gøre vores læsere fortrolige med e-bogen og give dem oplevelsen af, hvor nem og fleksibel e-bogen er som medie og som arbejdsredskab. Det er jo fantastisk, at man kan lagre tusindvis af bøger på sin computer, sin tablet eller sin smartphone, og at man kan søge i materialet, fortæller forlagschefen.

Den første i hver måned bliver en ny e-bog lagt ud til gratis download.  

Få månedens gratis e-bog

Forside, atrium.au.dk
300871 / i40