Du er her: AU  Medarbejdere  Organisation og ledelse Tilbagevendende events Folkemødet 2018 Debat: Børns læring: Bløde værdier og hårde kendsgerninger

Debat: Børns læring: Bløde værdier og hårde kendsgerninger

Børns læring: Bløde værdier og hårde kendsgerninger

Børns læring og udvikling afhænger af tidlig stimulation i hjem og dagtilbud, både sprogligt, kognitivt og følelsesmæssigt. Allerede inden skolestart er der meget stor forskel på børns kompetencer. Samtidig viser international forskning, at disse forskelle har afgørende betydning for børnenes muligheder senere i livet. Alligevel er der debat om, hvorvidt der skal være mindre fokus på læring i dagtilbud.

Nogle gange opstilles en forsimplet modsætning mellem leg og læring. Med denne quiz og paneldebat ønsker vi at blive klogere på både uenigheder og enighed.

Arrangementet skydes i gang af vært og quiz-master lektor Anders Højen fra TrygFondens Børneforskningscenter, Aarhus Universitet. Han vil præsentere nogle tankevækkende kameler, som publikum bedes sluge. Derefter kan alle deltage i en quiz, som kombineres med en paneldebat med forskere, politikere og pædagoger.

Panel og publikum får provokerende spørgsmål, så både holdninger og forskning stilles til regnskab.

Debattens deltagere

• Christine Antorini, tidl. børne- og undervisningsminister, Socialdemokratiet
  • Dorthe Bleses, professor, Trygfondens Børneforskningscenter, Aarhus Universitet
  • Lene Rasmussen, pædagog og souschef, Holstebro Kommune
  • Lasse Bjerg Jørgensen, formand, BUPL-A og medlem, BUPL's forretningsudvalg

Vært og quizmaster: Anders Højen, Trygfondens Børneforskningscenter

AU-program for Folkemødet 2018

Torsdag 14. juni

11.30-12.30
Officiel åbning af Folkemødet 2018

13.30-14.30

Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

15.00-16.00

Debat: Kan man lære karriere?

18.00-19.00

Debat: Kan politik blive klogere?

19.30-20.30
Debat: Når ledelse lykkes

21.00-22.30

Musikalsk indslag med Total Hip Replacement