Du er her: AU  Medarbejdere  Organisation og ledelse Tilbagevendende events Folkemødet 2018 Debat: Er pressen egentlig til gavn for demokratiet? (copy 1)

Debat: Er pressen egentlig til gavn for demokratiet? (copy 1)

Er pressen egentlig til gavn for demokratiet?

Hvert år havner såvel politikere som journalister i bunden af det troværdighedsbarometer, som måler danskernes tillid til forskellige faggrupper i samfundet. Politikernes kamp om magten og mediernes jagt på konflikter har ifølge en erfaren folketingspolitiker ”sendt politikere og journalister ud i en fælles dødedans”. Hvis det er rigtigt, bliver den egentlige taber hverken politikeren eller journalisten, men demokratiet.

Hvordan kan vi genskabe tilliden til både politikerne og journalister? Kender vi mulige løsninger allerede, eller kan vi udvikle nye? Og hvor skal løsningerne komme fra? Politikerne, journalisterne eller borgerne? Enten sammen eller hver for sig?

Det bliver emnet for debatten, når det nyetablerede center for konstruktiv journalistik, Constructive Institute, som har til huse på Aarhus Universitet, indbyder til debat på Aarhus Universitets forskningsskib, Aurora.

Debattens deltagere:

• Connie Hedegaard, bestyrelsesformand, Berlingske Media og Aarhus Universitet
  • Pernille Skipper, Politisk ordfører, Enhedslisten
  • Søren Christensen, Chefredaktør, Bornholms Tidende
  • Marchen Neel Gjertsen, politisk reporter, Jyllands Posten og formand, Presselogen
  • Winnie Grosbøll, Borgmester, Bornholms Regionskommune
  • Leif Mikkelsen, medlem, Folketingets Præsidium, Liberal Alliance

Ordstyrer: Ulrik Haagerup, Direktør, Contructive Institute

AU-program for Folkemødet 2018

Torsdag 14. juni

11.30-12.30
Officiel åbning af Folkemødet 2018

13.30-14.30

Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

15.00-16.00

Debat: Kan man lære karriere?

18.00-19.00

Debat: Kan politik blive klogere?

19.30-20.30
Debat: Når ledelse lykkes

21.00-22.30

Musikalsk indslag med Total Hip Replacement