Du er her: AU  Medarbejdere  Organisation og ledelse Tilbagevendende events Folkemødet 2018 Debat: Fup/Fakta: Universitetets rolle for sammenhængskraften i DK

Debat: Fup/Fakta: Universitetets rolle for sammenhængskraften i DK

Fup/Fakta: Universitetets rolle for sammenhængskraften i DK

Vi lever i en turbulent tid med politisk splittelse og hvor nationalistiske, populistiske og separatistiske bevægelser dukker op flere steder i et Europa, hvis politiske projekt ikke står så stærkt som tidligere. Økonomiske, sociale og kulturelle udfordringer kan være en udfordring for udvikling af et stærkt samfund med stor sammenhængskraft.

Hvilken roller spiller fakta og forskningsbaseret viden i for eksempel diskussioner af, om der er behov for indvandring for at udvikle fælles velfærd og om velfærden er trængt af stigende ulighed mellem ’gamle’ og ’nye’ danskere? Spiller f.eks. religion en anden rolle for folk med anden etnisk herkomst end for de etnisk danske?

Mød to forskere og en politiker, der med viden og holdninger kan kaste lys over et vigtigt tema. Spørgsmålet er også om universiteternes viden kan imødegå den polarisering af samfundet, som opstår i kølvandet på blandt andet kuldsejlede integrationstiltag.

Debattens deltagere

• Joachim B. Olsen, MF, Liberal Alliance
  • Lene Kühle, professor MSO i religionsvidenskab, Aarhus Universitet
  • Per Mouritsen, lektor i statskundskab, Aarhus Universitet

Ordstyrer: Anne Marie Pahuus, lektor i filosofi og prodekan, Aarhus Universitet

AU-program for Folkemødet 2018

Torsdag 14. juni

11.30-12.30
Officiel åbning af Folkemødet 2018

13.30-14.30

Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

15.00-16.00

Debat: Kan man lære karriere?

18.00-19.00

Debat: Kan politik blive klogere?

19.30-20.30
Debat: Når ledelse lykkes

21.00-22.30

Musikalsk indslag med Total Hip Replacement