Du er her: AU  Medarbejdere  Organisation og ledelse Tilbagevendende events Folkemødet 2018 Debat: Hvad er det gode liv?

Debat: Hvad er det gode liv?

Hvad er det gode liv? (Folkeuniversitetet)

Danskerne er flere gange kåret til verdens lykkeligste folk, men samtidig er stress og depression blevet hverdag. Fem førende eksperter giver hver deres perspektiv på, hvad det gode liv er og kan være.

Kan vi forbedre vore chancer i livets rutschebane ved at se lyst på tilværelsen, kæmpe for optimismen og møde udfordringer med oprejst pande? Kan vi leve af kærlighed og kildevand? Er nyhedsmedier med til at gøre os unødig utrygge, og kan konstruktive nyheder være med til at give håb og et mere retvisende billede af verden? Og hvad kan vi lære af forhistorien?

Vågn op med Folkeuniversitetet, når Ane Cortzen går planken ud og forskerne på klingen i jagten på det gode liv på forskningsskibet Aurora. I panelet er eksperter i konstruktive nyheder, kærlighed, livsduelighed, positiv psykologi og vikingetiden. Hvilke bud har de på livets kvalitet og lykkens væsen?

• Ulrik Haagerup, direktør, Constructive Institute
  • Jeanette Varberg, arkæolog, forfatter og museumsinspektør, Nationalmuseet
  • Anne Marie Pahuus, lektor i filosofi og prodekan, Aarhus Universitet
  • Claus Holm, institutleder, DPU, Aarhus Universitet
  • Hans Henrik Knoop, lektor i psykologi, DPU, Aarhus Universitet

Ordstyrer: Ane Cortzen, kulturchef, Kähler

AU-program for Folkemødet 2018

Torsdag 14. juni

11.30-12.30
Officiel åbning af Folkemødet 2018

13.30-14.30

Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

15.00-16.00

Debat: Kan man lære karriere?

18.00-19.00

Debat: Kan politik blive klogere?

19.30-20.30
Debat: Når ledelse lykkes

21.00-22.30

Musikalsk indslag med Total Hip Replacement