Du er her: AU  Medarbejdere  Organisation og ledelse Tilbagevendende events Folkemødet 2018 Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

Hvad kan vi lære af Open Science?

Arbejder man åbent - skaber det værdi for alle parter! Sådan lyder princippet bag en ny Open Science-platform, som Aarhus Universitet iværksatte i 2017. Princippet lyder måske velkendt og kan lede tankerne hen på nye sociale innovationstendenser som co-creation, crowdsourcing og crowdfunding. Og der er da også visse ligheder mellem dem og det nye Open Science-initiativ. Fra den nyskabende platform stiller forskere og virksomheder fra hele landet nemlig deres resultater og data gratis og åbent til rådighed for alle interesserede, og dermed opstår et helt nyt mødested mellem grundforskning og industriel innovation.

Både små og store virksomheder herunder ECCO, LEGO, Vestas og Grundfos er allerede tilmeldt platformen.

Men hvilke nybrud vil Open Science platformen åbne i forhold til samarbejdet mellem erhvervsliv og universiteter? Og kan erfaringerne være katalysator for nye typer af relationer mellem de to verdener til gavn for Danmarks vækstkraft?

Debattens deltagere

• Søren Kristiansen, teknisk chef, LEGO
  • Maria Theresa Norn, analysechef, tænketanken DEA
  • Kim Daasbjerg, professor og leder af Open Science-platformen, Aarhus Universitet
  • Ane Buch, administrerende direktør, SMV Danmark

Ordstyrer: Charlotte Rønhof, tidligere forskningspolitisk chef, DI

AU-program for Folkemødet 2018

Torsdag 14. juni

11.30-12.30
Officiel åbning af Folkemødet 2018

13.30-14.30

Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

15.00-16.00

Debat: Kan man lære karriere?

18.00-19.00

Debat: Kan politik blive klogere?

19.30-20.30
Debat: Når ledelse lykkes

21.00-22.30

Musikalsk indslag med Total Hip Replacement