Du er her: AU  Medarbejdere  Organisation og ledelse Tilbagevendende events Folkemødet 2018 Topforskeroplæg: Hanen galer, politikforskerne taler

Topforskeroplæg: Hanen galer, politikforskerne taler

Valgprognoser kan begrundes i vælgernes vaner og sociale baggrund. Men bør valgprognoser også baseres på, hvordan sociale grupper med samme overbevisning pludselig kan ommøblere stemmerne og bytte partitilhørsforhold op til et valg?Nogen vil afskaffe ministerpensionen - er befolkningen overhovedet villig til at belønne politikerne, og hvilke belønninger foretrækker politikerne selv? Er danske embedsmænd mere ærlige end embedsmænd i andre lande - og betyder det overhovedet noget?

Hvis du gerne vil bag den politiske facade fra morgenstunden og begive dig ud på folkemødepladsen med skarpladte spørgsmål til politikerne, så skal din morgen starte på solopgangens skib Aurora. Kom og hør tre topforskere om politiske mekanismer og systemer i Danmark.

Mød forskeren, der monitorerer embedsapparatets troværdighed, en valgforsker, der kender danskernes vælgeradfærd på kryds og tværs, og en ekspert i moderne offentlig ledelse tæt på den politiske elite.

Debattens deltagere:

• Lene Holm Pedersen, Professor, Københavns Universitet
  • Rune Stubager, professor i statskundskab, Aarhus Universitet
  • Asmus Leth Olsen, Lektor, Københavns Universitet
  • Peter Munk Christiansen, Bestyrelsesformand, Danmarks Frie Forskningsfond

Ordstyrer: Sanne Gram Fadel, Journalist, DR

AU-program for Folkemødet 2018

Torsdag 14. juni

11.30-12.30
Officiel åbning af Folkemødet 2018

13.30-14.30

Debat: Hvad kan vi lære af Open Science?

15.00-16.00

Debat: Kan man lære karriere?

18.00-19.00

Debat: Kan politik blive klogere?

19.30-20.30
Debat: Når ledelse lykkes

21.00-22.30

Musikalsk indslag med Total Hip Replacement