Campus Day

Afrapportering

Hvad var problemstillingen?

 

I forbindelse med flytningerne i sommeren 2012 blev de gamle studiemiljøer revet op og nogle nye skulle (og skal stadig) etableres. Det sociale liv, og det at omgås andre studier, er en vigtig del af vores dagligdag og af vores fysiske studiemiljø. Derfor ønskede vi at øge kendskabet og fællesskabet på tværs af det nye campus.

 

 

Hvad er der gjort?

 

Resultatet blev en fælles dag for studier og foreninger, som er tilknyttet det nye studiemiljø på Campus Fuglesangs Allé. Et heldagsarrangement (kaldet Campus Day), hvor både faglige og sociale aspekter var i fokus. Gennem de forskellige aktiviteter var det muligt for de studerende at møde andre studieretninger, årgange og hold, samt stifte bekendtskab til nogle af instituttets forskere og studenterdrevne foreninger.

Dagen startede kl.12.15 med et oplæg af Mikael Lindholm som fortalte om Danmarks konkurrenceevne, og hvorfor det er nødvendigt, at Danmark får en innovationsstyrke.

Efterfølgende var der forskerrunde, hvor 7 af forskerne fra Institut for Økonomi, præsenterede deres respektive område. Vi havde besøg af Michael Svarer, Jan Bartholdy, Morten Jakobsen, Christian Bjørnskov, Kim Christensen, Torben M. Andersen og Thomas Quistgaard Pedersen. Oplægsholderne leverede både humoristiske og faglige indslag, som bestemt var velset blandt de studerende. I pausen mellem de to faglige arrangementer blev der serveret kage og kaffe til alle fremmødte.

”Tour de Forening” var en aktivitet som især foreningerne havde set frem til (nye som gamle på Fuglsangs Allé). Her havde foreningerne pyntet deres kontorer efter forskellige temaer, og stillet små barer op. Der var en rigtig god og hyggelig stemning. Og de studerende der deltog, havde rig mulighed for at høre om de forskellige foreninger på en mere uformel måde. Foreningerne var meget engageret i arrangementet og var den primære årsag til arrangementets succes.

Om aftenen blev der holdt Campus Bar i S-bygningen. Campus Day blev startskuddet til en ny fælles fredagsbar på Campus (et samarbejde mellem ØF og SL). En stor del af de bevilligede midler blev brugt til at sikre, at Campus Bar ville få en god start. For at øge deltagerantallet havde Campus Bar inviteret kunsterne Johnson og Electric Ladylab.

 

Op til arrangementet blev der reklameret via plakater, Facebook, teecer på bachelorårgangenes forelæsninger (HA, oecon. og soc.), oplysning på studieportaler, udsendelse af personlige mails, samt artikel i Bladet Ø (dette var ikke muligt i Commerciel).

Derudover havde Institutleder Allan Würtz givet alle studerende undervisningsfri fra kl.12.00 for at kunne deltage i arrangementet.

 

 

Har initiativet haft den ønskede virkning?

 

Der er ingen tvivl om, at dagen var en succes for foreningerne på Campus. Foreningerne havde gjort meget ud af at vise sig frem, og var et stort aktiv for dagen.

 

Antallet af deltagere var ikke så stort som forventet. Til de faglige arrangementer var der op mod 120 deltagende studerende. Sammenlignet med tidligere Oeconråds-arrangementer er det et rigtig flot tal, men sammenlignet med det potentielle antal studerende der kunne deltage, må det siges at være skuffende. Til Tour de Forening var antallet af studerende der deltog omkring 250. I forhold til kapaciteten hos foreningerne var det et passende antal, men set i forhold til det potentielle antal studerende kunne vi godt have ønsket os et højere deltagertal. Aftenens fest levede op til forventningen med hensyn til afholdelse, iscenesættelsen af bands osv. I runde tal har der været et sted mellem 800-900 studerende til festen.

 

Formålet var at integrere oecon.- og soc. studerende på Campus Fuglsangs Allé. Og vores ønske var, at dagen skulle være for alle på det nye Campus. Derfor var det ønsket, at de studerende på HA og merc. uddannelserne ville deltage. Desværre var det vores klare indtryk, at disse studieretninger ikke deltog i samme omfang som oecon. og soc. studerende. Det kan der være flere årsager til. Datoen d.12. oktober er uheldig i forhold til eksaminer afholdt på merc.-uddannelserne. Ligeledes var det fredagen op til uge 42, hvor der afholdes efterårsferie. Derudover var det svært at trænge igennem til denne gruppe af studerende, da det ikke var muligt at reklamere for dagen i studenterbladet Commerciel, samt på facebook via Studenterlauget, som er den mest direkte vej til de studerende på det tidligere ASB. En sidste årsag kan have været af ren interesse. At arrangementet ikke syntes at være attraktivt for de studerende. Det er noget vi i projektgruppen efterfølgende har talt om, i forhold til programmet og de forskellige aktiviteter på dagen.

 

 

Hvad er det fremtidige potentiale for projektet?

 

Campus Day har som samlet arrangement ikke et videre potentiale, men de enkelte delelementer kan hver for sig have et potentiale fremover.

Vi har fået positive tilbagemeldinger på vores forskerrunde, som er et muligt arrangement for Oeconrådet og Academic Business Counsil fremover. Derudover var både foreninger, og de studerende der valgte at deltage, glade for ”Tour de Forening”. Der er dog enighed om i projektgruppen, at et lignende arrangement skal være selvstændigt, skal foregå over længere tid og at flere detaljer (f.eks. i forhold til rengøring) skal være på plads, hvis det skal lykkedes.

Begge arrangementer bør være som 1 årlig begivenhed.

 

 

Hvad kan universitetet lære af projektet?

 

Der er en stor kulturel forskel på de studerende, som befinder sig på Campus Fuglsangs Allé. Det er en kæmpe udfordring for både foreninger og administration. Derudover er det svært at koordinere en indsats, da mange forskellige aktører skal i spil. Hvem skal man kontakte om hvad?

Et forslag til forbedring kunne være en etablering af en projekt-enhed (task force) i studieadministrationen, som skal hjælpe studenterforeningerne, når nye projekter skal gennemføres. Dermed undgår man at få fat på de forkerte i processen.

 

Projektbeskrivelse

Baggrund og formål

Vi er i øjeblikket i gang med at planlægge en fælles dag for studier og foreninger, der er tilknyttet det nye studiemiljø på Campus Fuglesangs Allé. Vi ser det sociale liv, og det at omgås andre studier, som en vigtig del af vores dagligdag og af vores fysiske studiemiljø, hvorfor vi nu ønsker at øge kendskabet og fællesskabet på tværs af det nye campus. Dette vil vi gøre gennem et heldagsarrangement (kaldet Campus Day), hvor både faglige og sociale aspekter vil være i fokus. Gennem de forskellige aktiviteter vil det være muligt for de studerende at møde andre studieretninger, årgange og hold, samt stifte bekendtskab til instituttets mange nye forskere og foreninger, uanset tidligere fysiske placering.

Indhold

Datoen fastlagt til fredag d. 12. oktober 2012. Årsagen hertil er, at der foregår mange aktiviteter på campus i september måned i forbindelse med studiestart. Derudover kommer efterårsferien, frigivelse af juleøl, samt økonomernes traditionsrige andespil sidst i efterårssemesteret. Vi ønsker ikke at konkurrere med andre tilbud til de studerende, for det skulle som tidligere nævnt gerne være en dag, hvor alle har mulighed for at deltage. Derfor er netop denne dato valgt.

Nedenstående findes en beskrivelse af dagens forskellige aktiviteter. Det skal understreges at dette er en foreløbig plan, og at intet er endeligt besluttet.

Foreløbig plan for dagen

10.00 Velkomst

Eventuelt af Dekan Sven Hyldeberg og/eller Institutleder Allan Würtz.

10.15 Oplæg med forsker eller erhvervskanon

Fagligt oplæg med enten en forsker på instituttet eller et kendt erhvervsansigt med relation til instituttet. Enten 1 oplæg der strækker sig over 2 timer eller 2 oplæg af 1 time hver.

12.00 - 20.00 Tour de Forening

Hver forening har et tema (efter eget valg), og det er planen, at de studerende kan besøge de mange foreninger på instituttet. Nogle kender måske ”Tour de Chambre” fra forskellige kollegier, og konceptet er lidt det samme. Det er planen, at de forskellige foreninger stiller små barer op og laver quizzer/lege/opgaver til de studerende. Et rigtig hyggeligt arrangement, der er med til at styrke sammenholdet på tværs af studieretninger, årgange og hold.

13.00 Forskerrunde

I forskerrunden præsenterer 8 forskere hvert deres forskningsprojekt på 10-15 min. Valget af forskere er bevidst fordelt over forskellige fagområder og er ligeligt fordelt mellem de to gamle institutter (Institut for Økonomi, SAM og Institut for Erhvervsøkonomi, Fuglsangsallé). På den måde kan de studerende få indsigt i, hvad det videnskabelige personale foretager sig på en anderledes og mindre formel måde, end det de studerende kender fra forelæsningerne. Hensigten er ikke at markere forskellene mellem de gamle institutter, men at øge de studerendes kendskab til det nye instituts mange forskere.

15.00 – 02.00 Lang fredagsbar

Foreningerne arrangerer fradagsbar i S-bygningen. Til fredagsbaren vil der blive opstillet en pølsevogn. Derudover vil vi arbejde på at få lavet aftensmad, som vil blive solgt til de studerende for billige penge. Tanken er, at fredagsbaren skal fungere som de lange fredagsbarer på det gamle SAMF, hvor stemningen er lidt mere afslappet, og hvor det er muligt for de studerende at blive på campus hele dagen.

22.00 Koncert med kendt navn

Til aftenens fest ønsker vi at finde et band eller en solist (DJ), der kan sætte gang i festen. Hvis det er muligt må det meget gerne være et kendt navn.

02.00 Campus Day er slut

Budget

Der er bevilget 192.500 kr. til projektet i 2012.