Studiestarts App

Afrapportering

 

Hvad var problemstillingen?

De nye studerende har svært ved at finde de relevante informationer, de har brug for i studiestarten. De får mange informationer, henvisninger til hjemmesider, andre it-systemer osv. Ved at samle de relevante informationer omkring studiestarten i en app, har de studerende informationen samlet på ét sted og på telefonen, som de har på sig hele tiden.

 

Hvad er der gjort?

Der er udarbejdet en studiestarts app til Android og iPhone (AU Studiestart) App’en indeholder programmer for introdagene, hyttetur, kontaktoplysninger på de relevante personer, information om undervisning, eksamen, studievejledning, studiediagrammer mv. App’en linker ind til de studerendes studieportaler, så de studerende introduceres til at studieportalerne er stedet hvor relevant studieinformation findes.

 

Har initiativet haft den ønskede virkning?

Målet var, at hjælpe de nye studerende til bedre at kunne finde de relevante informationer nemt og hurtigt.

App’en havde i efteråret 2013 1600 unikke brugere (der blev optaget 1000 studerende). På baggrund af en undersøgelse blandt førsteårsstuderende viser besvarelserne, at app’en i høj grad bliver brugt, og brugen er koncentreret omkring introdagene. 87 % vil anbefale app’en til andre studerende.

De angiver at app’en er nem at bruge og at det primært er information omkring introdagene og studiediagrammerne, de bruger på den.

 

Hvad er det fremtidige potentiale for projektet?

App’en blev udvidet til at dække ingeniøruddannelserne til vinterstudiestarten. Pt undersøges der, hvad der skal til, hvis der skal flere uddannelser på app’en, da andre hovedområder har vist interesse i at komme med på den.

App’en er udviklet så den kan genbruges fra år til år.

 

Hvad kan universitetet lære af projektet?

Vi har fået erfaring med at lave korte tekster, der er egnet til telefon, så den del er klar når studerende.au.dk bliver mobilkompatibelt.

Vi har fået erfaring med at tage afsæt i de studerendes behov, at sammentænke forskellige medier – møde de studerende der hvor de er, og samtidig indføre dem i AU’s digitale univers.