Administrationscenter Nat-Tech kompetencemidler

Administrationscenter Nat-Tech afsætter hvert år ca. kr. 300.000 til støtte til kompetenceudviklingsaktiviteter for administrationscentrets medarbejdere. I 2024 er det besluttet, at puljen deles ligeligt mellem en fælles og en individuel kompetencepulje.

Den fælles kompetencepulje bruges til strategiske initiativer under et særligt tema, som vælges for et år ad gangen af lederteamet og LSU. Puljen administreres af udvælgelseskomitéen under LSU i samarbejde med administrationschefen. Forslag til aktiviteter kan komme fra enkeltpersoner eller afdelinger, eller bestå af tværgående aktiviteter på AU. Hvis du har forslag til fælles kompetenceaktiviteter, er du velkommen til at kontakte din funktionschef.

Den individuelle kompetencepulje fortsætter med de samme ansøgningskriterier og samme ansøgningsprocedurer som de foregående år. Der er tre årlige ansøgningsrunder: 1. februar, 1. maj og 1. september. Den obligatoriske medfinansiering fra egen afdeling hæves dog til 30%. Alle ansatte i Administrationscenter Nat-Tech – medarbejdere og ledere – kan søge puljen.

Ansøgningskriterier for den individuelle kompetencepulje

Den individuelle kompetencepulje understøtter kompetenceudvikling, som ligger udover de forventelige kompetencer til driftsopgaver. Der vil blive lagt vægt på kompetenceudvikling, som har det dobbelte formål dels at udvikle medarbejderen personligt og dels at styrke afdelingen med nye kompetencer, som understøtter en sammenhængende og professionel administration.  

Puljen behandler ansøgninger med en kursusafgift over 3.000 kr. Der er ikke et maksimumbeløb, men ved ansøgningsbeløb over kr. 20.000 forventes du at søge yderligere støtte fra Kompetencefonden eller andre steder. Ansøgning til Kompetencefonden kan evt. indgives efterfølgende (der er tre årlige ansøgningsrunder).

Ved fortløbende kursusforløb kan der kun søges til den del af uddannelsen, der afholdes indeværende år.

Af ansøgningen skal fremgå en klar og tydelig motivation der forklarer, hvordan kurset indgår i din og afdelingens plan for kompetenceudvikling.

Ansøgningen skal være drøftet med og godkendt af nærmeste leder, f.eks. i forbindelse med den årlige MUS-samtale.

Ansøgningen skal så vidt muligt være indsendt og godkendt inden kursusstart. Hvis ikke det kan lade sig gøre i forhold til de fastlagte ansøgningsrunder, aftales det med nærmeste leder.

Udvælgelse

Ansøgninger behandles af en udvælgelseskomité under Administrationscentrets LSU med repræsentanter fra A og B-side, som indstiller godkendelse af ansøgninger til administrationschefen.

Udvælgelseskomiteen består af følgende medlemmer:

  • Hanne Vester Rasmussen (formand), viceadministrationschef
  • Peter René Kithler, Nat-Tech BYG Drift
  • Karin Sutherland, Nat-Tech Økonomi
  • Mathilde Kvist Munk, Nat-Tech Uddannelse
  • Sekretariatsbistand: Christina Troelsen, Nat-Tech Stab

Medfinansiering

Som følge af puljens begrænsede størrelse og vores målsætning om at støtte flest mulige kompetenceforløb, er der forventning om medfinansiering til alle ansøgninger.

Ved alle ansøgninger forventes en medfinansiering fra egen afdeling på min. 30 % af den samlede udgift. Dette beløb aftales på forhånd med leder og skrives ind i ansøgningen.

Ved ansøgninger over 20.000 kr forventes du ligeledes at søge anden støtte, fx fra Kompetencefonden, se ovenfor.

Eksempel: Ansøger ønsker et kursus til 16.000 kr. og har fået 50% tilskud fra andre kompetencemidler. Dertil lægges 30% medfinansiering fra egen afdeling, og der søges derfor om 5.600 kr fra den individuelle kompetencepulje.

Løn- og vikarudgifter samt transport og hotel kan normalt ikke indgå som medfinansiering. Ved større beløb til transport (over 5.000 kr.) vil beløbet dog til dels kunne indgå som tilsagn om medfinansiering fra egen afdeling.

Den decentrale pulje dækker ikke:

  • Ansøgninger til kurser med kursusafgift på under 3.000 kr. Der skal søges lokalt i afdeling.
  • Transport- og hotelomkostninger ifm. deltagelse i kurser. Disse forventes dækket af egen afdelings budget. Ved større beløb kan det dog delvist indgå som medfinansiering, se ovenfor.

Ansøgningsrunder

Støtte til kurser som afholdes i 2024: Ansøgningerne vil blive vurderet tre gange årligt med frister 1. februar, 1. maj og 1. september. Det vil sige:

  1. ansøgningsrunde løber indtil 1. februar 2024. Ansøgere kan forvente at få besked via funktionscheferne senest 1. marts 2024.
  2. ansøgningsrunde løber indtil 1. maj 2024. Ansøgere kan forvente at få besked via funktionscheferne senest 1. juni 2024.
  3. ansøgningsrunde løber indtil 1. september 2024. Ansøgere kan forvente at få besked via funktionscheferne senest 1. oktober 2024.

Ansøgning:

Gem ansøgningsskemaet lokalt på din pc, og åbn og udfyld det i Adobe Acrobat. Alternativt kan du udfylde det online i browseren Edge og derefter gemme det lokalt. Skriv gerne dit navn i filnavnet.

Send ansøgningsskema og bilag til kompetenceudvikling.nat-tech@au.dk

Bilag der skal vedhæftes: 

  • kursusbeskrivelse (ikke kun som link til en hjemmeside)
  • udgiftsoversigt (kan undlades såfremt der ikke er andre omkostninger end kursusprisen) 

Spørgsmål vedrørende skemaet eller ansøgningsprocedure rettes til nærmeste leder.


Vil du vide mere om AU's rammer for kompetenceudvikling?

Se hjemmesiden om kompetenceudvikling på AU 

Se også Administrationscenter Nat-Tech's rammer for kompetenceudvikling