Tag en tænkepause om HUSDYR

Inger Anneberg - forfatteren bag Tænkepause nr. 77 - fortæller om arbejdet med bogen. PFF giver et gratis eksemplar af HUSDYR til PFF-medlemmer, der deltager i arrangementet. Foredraget er på dansk.

24.06.2020 | Margit Styrbæk Jørgensen

Dato tor 17 sep
Tid 15:30 16:30
Sted Auditoriet
Tilmelding er lukket

Kære kollega

Aarhus Universitetsforlag udgiver en bogserie med titlen ”Tænkepauser – viden til hverdagen”. Det er små bøger på kun 60 sider, hvor forskere fra Aarhus Universitet deler deres viden om netop det, de ved mest om.

For nylig udkom Tænkepause nr. 77. Den har titlen HUSDYR og er skrevet af vores kollega Inger Anneberg fra Institut for Husdyrvidenskab.

I omtalen af bogen hedder det:

”Nogle husdyr elsker vi til døde, andre elsker vi at sætte til livs. Men hvilke er ikke til at få hold på. For i Ghana spiser de katte, mens bare tanken får danskere til at miste appetitten. Næh, bacon, chicken wings og T-bonesteaks, ved vi, hvad er. Vi glemmer bare ofte de grise, kyllinger og køer, der lægger krop til. Dem tror vi stadig, at vi har hånd- og halsret over. Heldigvis tør Inger Anneberg, antropolog ved Aarhus Universitet, tage tyren ved hornene og muge ud i vores værste brølere: Alle husdyr har ret til et godt liv, uanset om de ender på bordet eller sidder ved det.”

Vi har inviteret Inger Anneberg til at fortælle om de tanker, der ligger bag bogen, og de paradokser og dilemmaer, som hun er stødt på i sit arbejde.

Arrangementet foregår torsdag den 17. september kl. 15.30 – 16.30 i Auditoriet på AU Foulum, og du er velkommen.

PFF giver et gratis eksemplar af bogen til PFF-medlemmer, der deltager i arrangementet den 17. september. Ikke-medlemmer kan købe bogen til 35 kr. ved arrangementet eller 50 kr. på forlagets hjemmeside: https://unipress.dk/udgivelser/h/husdyr/

PFF er vært med en kage fra kl. 15:20. Medbring selv drikkevarer! Sodavand kan købes til 7 kr. i PFF-køkkenet.   

Medarbejdere