Stræk ud når du kan

Stræk ud når du kan

anders.vendelboe@agro.au.dk.
anders.vendelboe@agro.au.dk.
anders.vendelboe@agro.au.dk.
anders.vendelboe@agro.au.dk.
anders.vendelboe@agro.au.dk.
anders.vendelboe@agro.au.dk.

I forbindelse med vores arbejde ved computeren eller i laboratoriet kan mange af os her på AU-Foulum opleve, at vi i løbet af dagen bliver trætte eller ømme i ryggen, i nakken eller i skuldrene. Derfor kan det være godt lige at komme op og stå og strække kroppen lidt et par gange i løbet af dagen.

Vi har her samlet nogle øvelser sammen til jer, der kan hjælpe med at mindske sådanne gener. Øvelserne er tænkt som inspiration til lige at komme op og stå og strække kroppen lidt, så I er klar til at arbejde videre. Øvelserne er lette og kan sagtens udføres på kontoret. Der er tre ark med øvelser, men de skal ikke nødvendigvis laves i den rækkefølge, ligesom det heller ikke er nødvendigt at lave alle øvelserne på hvert ark hver gang. I kan bare vælge dem I har lyst og tid til.

Øvelserne er naturligvis ikke en erstatning for at skifte arbejdsstilling jævnligt eller at acceptere en mindre optimal arbejdsstilling. Alle øvelserne er ikke nødvendigvis egnede til alle og I skal altid selv vurdere om en given øvelse er god for jer.

Print gerne arkene ud og hæng dem op på jeres opslagstavle, ved jeres skærm eller i kaffehjørnet.

Klik på billedet ude til højre for at hente en pdf med det pågældende øvelsesark.

Den bedste måde at undgå ømhed relateret til dit arbejde er at være i god fysisk form og hvis du ønsker yderligere træning opfordres du til at komme over og træne med os på fitnessholdet. Hvis du foretrækker at træne alene kan du benytte motionsrummet i F32. Du finder information om fitnessholdet og motionsrummet i menuen til venstre.