Universitetsbyen er præcertificeret til DGNB-Guld

Universitetsbyen - det tidligere Kommunehospital i Aarhus - er netop blevet præcertificeret til guld i bæredygtighedscertifikat DGNB. DGNB-certifikatet gives til gode og bæredygtige bygninger og byområder, der opfylder en række bæredygtighedskriterier.

Det er Aarhus Universitet – med FEAS som bygherre – der sammen arbejder med at skabe et bæredygtigt campusområde i Universitetsbyen til glæde for alle dem, som har deres daglige gang på universitetet. Certificeringen er et led i universitetets arbejde med at fremme en bæredygtig udvikling.

I Danmark er 96 byggerier og 11 byområder DGNB-certificeret. Præcertificeringen af Universitetsbyen er gennemført som et pilotprojekt efter den nyeste version af DGNB-manual byområder 2020 for Campusområder.

Nu, hvor præcertificeringen til guld er i hus, fortsætter arbejdet med at få den endelige certificering, når AU og FEAS er længere i etableringen af Universitetsbyen.

Fakta om DGNB

Når en bygning DGNB-certificeres, bliver den målt og vejet på sine miljømæssige(1), økonomiske(2) og sociale(3) bæredygtighedskvaliteter samt på teknik(4) og proces(5). Det er afgørende, at byggeriet er sikret til fremtiden og forholder sig til både mennesker, miljø og bundlinje. Og så skal der være et godt indeklima og velovervejede materialer.  Læs mere om DGNB