Arkiv - nyhedsbrev

Nyhedsbrev #14

Læs bl.a. interview med prodekan Søren Keiding om Fakultet for Science and Technologys strategi og tiltag for at styrke ekstern finansiering. Du kan endvidere læse om Novo Nordisk Fonden, nye faktaark fra  Styrelsen for Forskning og Uddannelse, nyt om ERC mm.

Nyhedsbrev #13

Læs bl.a. interview med Lektor Lisbeth Frostholm, som med vilje og en stærk tro på ideen fik 9.4 mio. kr. fra Innovationsfonden, da hun søgte 3. gang. Du kan også læse om 32 årige adjunkt Pernille Klarskov Pedersens gode erfaringer med at deltage i et Costnetværk og få udbygget sit europæiske netværk på rekordtid. Derudover kan du læse om Kunsten at skrive en god ansøgning og VILLUM FONDENs programmer.

Nyhedsbrev #12

Læs bl.a. om bevillingsgivernes ønske om, at flere kvinderne kommer på banen inden for alle områder af ekstern finansiering. Flere kvinder skal søge, flere kvinder skal vurdere ansøgninger, flere skal have bevillinger – og så skal der tages højde for kønsaspektet i selve forskningen og dermed ansøgningerne. Derudover kan du læse om: Interviewtræning i Forskningsstøtteenheden, Gode råd til ansøgningen fra René Damkjer, Innovationsfonden, Den Europæiske Forsvarsfond, Danske Innovationscentre, Forskning og dokumentarfilm.

Nyhedsbrev#11

Læs bl.a. interview med Professor Jacob Sherson, som har satset på ekstern finansiering fra private amerikanske fonde – og er lykkedes med det. Og interview med professor Charlotte Ulrikka Rask, som har gentænkt sin ansøgningsstrategi med rådgivning fra Forskningsstøtteenheden. Du kan også læse om evaluatorernes perspektiver på ansøgninger til Horizon 2020, lidt om det nye rammeprogram mm.

Nyhedsbrev #10

Læs bl.a. interview med professor Liv Hornekær, som har modtaget både ERC Starting Grant og Consolidator Grant. Du kan desuden læse om EU- Bruxelleskontorets mulighed for at hjælpe AUs forskere i EU, og hvordan de sikrer AUs indflydelse på den forskningspolitiske dagsorden. Endvidere er der omtale af nye regler angående økonomi og open acces.

Nyhedsbrev #9

Læs bl.a. interview med professor Venka Simovska, som fortæller, hvordan Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), AU har indført en intern review-proces på fondsansøgninger som en vej til at øge kvaliteten i ansøgningerne. Du kan også læse et interview med Hanne Marie Motzfeldt fra det nye Center for Ret og Digitalisering, som inviterer til forskningssamarbejde.

Nyhedsbrev #8

Læs bl.a. interview med seniorforsker Marianne Zandersen, som har været reviewer på Horizon 2020 ansøgninger. Hun giver konkrete råd til, hvordan du øger dine chancer for at få en EU-bevilling. Du kan også læse om, hvordan deltagelse i COST-netværk øger din chance for at få en EU-bevilling, om forskningsinfrastruktur mm.

Nyhedsbrev #7

Læs bl.a. interview med vicedirektør John Westensee, som kommer med inspiration til impactafsnit på baggrund af international konference. Og læs endvidere om professor Hans Erik Bøtkers erfaringer med COST-netværk.

Nyhedsbrev #6

Læs bl.a. interview med professor Søren Riis Paludan om EU-bevillings betydning for internationale netværk. Og Forskningssøtteenhedens fokusområder.

Nyhedsbrev #5

Læs bl.a. interview med dekan Johnny Laursen, der sidder som national ekspert i EU's programkomite. Og få gode råd til at få din forskning ud over rampen af Peter Hyldgård, som er udviklingschef på Videnskab.dk.

Nyhedsbrev #4

Læs bl.a. om balancen mellem kvinder og mænd i forskningen. Og interview med seniorforsker Hans Sanderson, som giver gode råd til forskere, der søger Horizon2020 midler.

Nyhedsbrev #3

Læs bl.a. interview med Martin Brynskov om Synchronicity - et EU-projekt med 34 partnere og et budget på 34 mio.euro. Og hvordan AU samarbejder med virksomhederne i Horizon 2020.

Nyhedsbrev #2

Læs bl.a. om AUs arbejde for at få flere private donationer og analyseværktøjet SciVal.

Nyhedsbrev #1

Læs bl.a. hvordan Danmark klarer sig i kampen om EU-midler. Og hvordan du kan få mere tid til forskning, hvis du køber hjælp til projektadministration i FSE.