Nedenfor finder du et uddrag af de mest bemærkelsesværdige kommercielle succeshistorier fra Aarhus Universitet. Der er tale om spin outs, som har udviklet nye innovative opfindelser, sikret sig imponerende investeringer - eller begge dele. Lær mere om de enkelte spin outs ved at klikke på virksomhedsnavnene nedenfor. I bunden af siden finder du en oversigt over de spin outs fra Aarhus Universitet som har formået at sikre sig de største investeringer i universitets historie.
Radisurf blev grundlagt i 2015.
Virksomhedens mål er at udvikle løsninger til at lime forskellige typer materialer sammen - eksempelvis plastik og metal, materialer som eller har vist sig svære at lime sammen med eksiterende produkter. Virksomheden blev i sommeren 2021 solgt for 100+ mio. DKK.
Teknologien kan bruges i mange forskellige sammenhænge - eksempelvis indenfor medico eller elektronik.
Visblue blev grundlagt i 2015 for at kommercialisere bæredygtig opbevaring af strøm med et patenteret vanadium redox flow-batteri.
Virksomheden er baseret på en opfindelse begået ved Institut for Ingeniørvidenskab. Opfindelsen relaterer sig til et system som kobler solceller til et redox flow-batteri.
TTO investerede i en patentansøgning og støttede opfinderne i at starte et spin out.
Methyl Detect ApS blev grundlagt i 2016, med et mål om at udvikle billige gen-specifikke DNA methyleringstest baseret på MS-HRM teknik, for derved at kunne gøre dem lettilgængelige for andre forskere.
Virksomheden er startet på grundlag af en opfindelse begået ved Institut for Biomedicin. Opfindelsen relaterer sig til en optimeret strategi for PCR primer design som muliggør en mere sensitiv sporing af methylering end tidligere.
TTO har investeret i en patentansøgning, og støttet forskerne i at etablere spin out virksomheden, for at kunne udvikle teknologien yderligere.
VPCIR biosciences fokuserer primært på fødevaresikkerhed, men udvikler også produkter indenfor medico.
Virksomhedens primære produkt er en billig og hurtig metode til at spore patogener. Patentansøgning er indleveret på den bagvedliggende teknologi.
Virksomheden er et spin out fra Aarhus universitet og The Chinese University of Hong Kong.
STipe Therapeutics er et spin out fra Aarhus Universitet grundlagt i 2018. Virksomheden har udviklet medicin som udnytter og styrker STING pathway til at bekæmpe kræft. Dette gøres ved at styrke det medfødte immunforsvar inde i tumorens mikromiljø. STipe modtog €20 mio i finansiering i 2019.
draupnir.bio er et spin out fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet. Virksomheden fokuserer på at udvikle glycan mimetics for at behandle hjerte-kar-sygdomme. I 2019 modtog draupnir.bio DKK 225 mio. i finansiering.
Muna Therapeutics er et spin out fra Aarhus Universitet som blev etableret i 2020- Firmaet arbejder på at udvikle medicin som kan hjælpe med at opretholde hjernefunktion ved patienter som er ramt af neuro-degenerative sygdomme som alzheimers eller dimens. I sommeren 2021 lykkedes det Muna at hente 73 millioner USD i en serie A finansieringsrunde.