Her på siden kan du få svar på en række spørgsmål om dit ansættelsesforhold ifm. coronavirus. Har du yderligere spørgsmål, så kontakt gerne din nærmeste leder. For mere information se her.
Det betyder, at du løser dine normale arbejdsopgaver hjemmefra så vidt, det er muligt. Arbejdstiden er i udgangspunktet uændret, men kan tilrettelægges fleksibelt. Det vigtigste er, at opgaverne bliver løst. Opgaver prioriteres og tales igennem med nærmeste leder, så den enkelte medarbejder kan tilrettelægge sin indsats under disse særlige forhold.
De vanlige regler vedr. arbejdstilrettelæggelse, sygemelding, fraværsregistrering, ferie, m.m. er fortsat gældende i denne periode.
Ja, du får løn – også hvis det ikke er muligt for dig at udføre dit arbejde. Da du stadig er på arbejde, kan din arbejdsgiver disponere over din arbejdstid og sætte dig til opgaver efter behov.
Dette gælder også timelønnede teknisk-administrative medarbejdere. Deltidsansatte undervisere og studenterundervisere (DVIP) aflønnes for planlagte timer (selvom de aflyses). Dog bør nærmeste leder overveje mulighederne for fjernundervisning og/eller hjemmearbejde i perioden.
Hvis der er udfordringer i forhold til at arbejde i hjemmet, fx hvis du skal passe dine børn, skal du drøfte med din chef, hvordan dit arbejde tilrettelægges på en fleksibel måde, så både børn og arbejde kan passes.
Ja, det kan du godt. Du skal tale med din chef om det. Allerede planlagt afspadsering, ferie eller anden frihed gennemføres fortsat.
Det er din nærmeste leder, som bestemmer, om du skal møde på arbejde eller skal arbejde hjemmefra.
Du skal som udgangspunkt lave det, som du er ansat til. Denne særlige situation kan dog kræve, at du kan blive bedt om at løse andre opgaver.
Så skal du være særlig opmærksom på sundhedsmyndighedernes generelle råd om reduktion af smitterisiko, herunder skærpet hygiejne og afstand. Du behøver ikke at arbejde hjemmefra. Det skyldes, at smitterisikoen ikke vurderes at være større på arbejdspladsen end i det omgivende samfund.
I særlige tilfælde kan du og din leder aftale omplacering til andre opgaver eller hjemmearbejde på baggrund af en lægeerklæring.
Der er behov for gensidig fleksibilitet og velvilje til hurtigt og smidigt at finde løsninger på arbejdstilrettelæggelsen i denne ekstraordinære situation inden for gældende overenskomster og arbejdstidsregler.
Det betyder, at du i dialog med din leder og tillidsrepræsentant kan indgå frivillige aftaler om omlægning af arbejdstiden, hvis det er muligt for dig.
Aftalt/planlagt ferie skal i udgangspunktet holdes som aftalt.
De almindelige ferieregler er fortsat gældende. Læs mere om de almindelige regler på hjemmesiden.
Du skal meddele sygdom og fravær som sædvanligt efter din enheds lokale retningslinjer. Du har ikke pligt til at oplyse, hvad du fejler - men i denne særlige situation opfordres du til at oplyse, om din sygemelding skyldes smitte med covid-19. Det giver universitetet mulighed for at foretage smitteforebyggende tiltag og søge sygedagpengerefusion for dit fravær.
Læs mere i AU’s retningslinjer for håndtering af medarbejdere med symptomer på COVID-19.
Ja, forældre med hjemsendte børn som følge af COVID-19 har frem til d. 31. december 2020 mulighed for at få barselsdagpenge i op til 10 fraværsdage pr. barn jf. barselsloven § 26a.
Det er en betingelse at:
Du skal selv over for Udbetaling Danmark fremlægge dokumentation for hjemsendelsen eller en positiv COVID-19 test af dit barn. Aarhus Universitet skal over for Udbetaling Danmark erklære, at du ikke kan arbejde hjemme, ikke har omsorgsdage eller afspadsering til rådighed og ikke modtager løn eller afvikler ferie i samme periode. Der kan kun udbetales dagpenge til én forældre pr. dag og kun for hele fraværsdage.
Barselslovens almindelige betingelser for ret til dagpenge, herunder beskæftigelseskravet, skal være opfyldt. Aarhus Universitet skal indberette fraværet via www.virk.dk.
Alle nye medarbejdere tiltræder som aftalt, dog uden at kunne møde op på campus under nedlukningen. Alle får den aftalte normale løn. Eventuel udsættelse af tiltrædelse kan aftales, hvis hensigtsmæssigt og der er enighed mellem leder og medarbejder.
På onboarding hjemmesiden kan du som leder finde gode råd til onboarding på hjemmearbejdspladsen.
Er du udenlandsk medarbejder, ph.d.-studerende eller gæst, så læs mere herom på https://ias.au.dk/coronaviruscovid-19/.