InDesign grundlæggende

Introduktionskurset i Adobe InDesign er for dig, der gerne vil lave en mere professionel opsætning af tekst og billeder til annoncer, brochure, foldere, hæfter, m.v., men som mangler lidt hjælp til at komme rigtig i gang med at bruge programmet.

Målgruppe
Alle medarbejdere

Forudsætninger
Ingen, men kendskab til Adobe PhotoShop er en fordel.

Kursusmål
Formålet med kurset er at introducere dig til InDesign CS6 og sætte dig i stand til at udarbejde publikationer beregnet for print eller tryk under hensyntagen til gældende typografiske og layoutmæssige regler. Vi bruger ligeledes InDesign til kreativt at anvende tekst, billeder og grafik i velegnet kvalitet til aktuelle og grafiske opgaver.

Kursusindhold

  • Gennemgang af de vigtigste regler for grafisk design, typografi og layout, primært gældende for fremstilling af materiale til papir.
  • Brugerflade og arbejdsrum i InDesign.
  • Indsættelse af tekst, billeder og grafik i forbindelse med fremstilling af materiale til trykte medier fx brochurer, foldere, annoncer m.v.
  • Opsætning af tekst i en eller flere spalter, anvendelse af side- og tekstomløb, ombrydning af tekst omkring billeder.
  • Farvelægning, farveforløb og udtoning.
  • Brug af effekter.


Undervisningen foregår som en vekslen mellem gennemgang af teori, instruktion i programmet og hands-on øvelser ved computeren.

Udstyr

Det er hensigtsmæssigt at medbringe egen PC. Er dette ikke muligt, kan en PC udlånes af AU HR. Ønsker du at låne en PC bedes du kontakte AU HR (se kontaktperson til højre).

Du bedes desuden have Adobe InDesign installeret på din PC. har du ikke programmet instaleret på nuværende tidspunkt, bedes du inden kurset hente InDesign prøveversionen.

Guide til at installere Adobe InDesign prøversion.

Bemærk at det er InDesign og ikke Photoshop, der skal hentes, men proceduren er den samme.

Varighed
3 timer

Underviser
AU IT


319492 / i40