Kort og godt om Styrk Talentet!

Styrk Talentet! er en mentorordning for videnskabelige medarbejdere på Aarhus Universitet 

Styrk talentet! matcher medarbejdere på adjunkt-niveau (adjunkt/forsker/post doc) med mere erfarne kolleger på lektorniveau eller derover.

Formålet er at bidrage til at understøtte og udvikle de videnskabelige medarbejderes faglige og personlige karrierepotentiale.

Styrk Talentet! er et tilbud. Det er frivilligt at deltage - deltagelse bygger på mentor og mentees gensidige interesse.


Tilmelding

  • Nye mentorer og mentees tilmelder sig ordningen via denne hjemmeside (gå til tilmelding).
  • AU HR matcher de mentorer og mentees, som har tilmeldt sig enkeltvist, men det er også muligt at tilmelde sig som par.
  • Der er tilmeldingsfrist 2 gange årligt – forår og efterår.
  • Mentor og mentee kan komme fra forskellige eller samme afdelinger/centre/institutter, men for at give de bedste rammer for en uformel samtale bør der ikke være et afhængighedsforhold mellem parterne.

Mentorforløb

Et mentorforløb strækker sig over et år, men kan afbrydes eller forlænges hvis parterne ønsker det. 

Det anbefales, at mentor og mentee udarbejder en formel aftale med forventningsafstemning og målsætning for forløbet (hent skabelon for mentoraftale). 

Mentor og mentee modtager en håndbog med vejledning og inspiration til mentorrelationen - og inviteres løbende til at deltage på tema-workshops, som kan være med til at inspirere og udvikle mentorforløbet.


Afslutning og evaluering af mentorforløb

Når et mentorforløb afsluttes, gives besked til kontaktpersoner ved AU HR.

HR arbejder løbende på at forbedre Styrk Talentet!. Det vil derfor være en stor hjælp, hvis både mentor og mentee udfylder og indsender en evaluering af mentorforløbet.

Læs mere om evaluering her.