Mentor/buddy-program

Mentor-/Buddyordning

Aarhus Universitet (AU) modtager årligt mere end 1000 udvekslingsstuderende fra mange forskellige lande. En væsentlig del af modtagelsen af de udenlandske studerende står mentorer/buddies for.

Betegnelsen "mentor" anvendes på fakulteterne Aarhus BSS, Health og Science & Technology, hvorimod Arts og instituttet BTECH (Aarhus BSS i Herning) anvender begrebet "buddy".

På trods af de forskellige betegnelser er det fælles for buddies og mentorer, at deres primære opgave er bidrage til en så god ankomst til AU som muligt for de udenlandske studerende.

Det kan være en meget overvældende oplevelse at ankomme som udenlandsk studerende til et nyt universitet, men med mentor-/buddyordningen får den udenlandske studerende hjælp til at blive integreret i sit nye studiemiljø så let og problemfrit som muligt. Mentoren/buddy'en har samtidig ansvaret for at hjælpe den udenlandske studerende med at løse praktiske og administrative opgaver, som knytter sig til den nye studiesituation.

Det er ikke kun de udenlandske studerende, der nyder godt af denne ordning. Det er lige så vigtigt, at mentoren/buddy'en får en positiv oplevelse. Derfor giver ordning mentoren/buddy'en mulighed for at få gode oplevelser ud af mødet med andre nationaliteter samt at udvide sine kompetencer på CV'et.

Som mentor/buddy vil man blive tildelt en/flere udenlandsk(e) studerende fra samme fakultet/institut, som man selv studerer på.

Hvad kan du finde på denne side

På denne side kan du i venstremenuen finde informationer om mentor/buddy-informationsmøder, mentor/buddy-kontaktpersoner samt nyttige links.

Du kan læse vores guide som e-brochure ved at klikke på billedet i højre spalte.