Sikkerhedskopi

Den sikkerhedskopi, der omtales i CSP-menuen, er meget vigtig og det er kun dig, der kan lave den. Dine IT folk kan og må ikke gøre det - de må højst vejlede dig. Det skyldes at ingen andre må få adgang til den. Og der skal angives en adgangskode, som kun du må kende.

Se vejledning

Når det er sagt er processen enkel nok: der genereres en krypteret html-fil, som du skal gemme på et fil-drev, der blevet taget backup af. Du kan også lægge den på et USB-stik og bruge den til at flytte signaturen til en anden computer.

Hvis du får brug for at indlæse sikkerhedskopien, åbner du den med den browser, angiver din kode, og vupti er den på plads!

Et medarbejdercertifkat har en løbetid på to år, så for at adskille de forskellige versioner, anbefales det at navngive dem med årstal, fx. certifikat2013.

Hvis man har anvendt certifikatet til krypteret mail eller kryptering af dokumenter, er det meget vigtigt at du har en sikkerhedskopi. Ellers kan du risikere at du ikke kan læse mailen eller dokumentet. Og der er ingen, der kan hjælpe dig!


424051 / i40