Sletning af udløbne signaturer

Det kan være meget fornuftigt at slette udløbne certifikater fra din PC. Men hvis du har anvendt dem til kryptering af mail og/eller dokumenter, er det meget vigtigt at du har taget en sikkerhedskopi  - ellers kan du ikke læse dem på et senere tidspunkt.

I MS Internet Explorer åbner du menupunktet 'Funktioner':

MSIE funktioner

og vælge 'Internetindstillinger' nederst, hvorefter du klikker på fanebladet 'Indhold':

MSIE indstillinger

I midten kan du klikke på 'Certifikater' og se dem, der er på din PC:

MSIE certifikater

I fanebladet 'Personligt' ser du de certifikater, der er installeret.

Advarsel: du skal ikke bare slette et certifikat på må og få! Hvis du ikke kender det, så lad det være (spørg evt. IT-support). Og husk en sikkerhedskopi (om muligt) før du sletter!

Hvis du kun anvender medarbejdercertifikater til login, kan du slette dem, der er udstedt af 'TDC OCES CA' og som har en udløbsdato før dags dato.

Hvis du har fået genudstedt dit certifikat, fx. fordi du har fået en ny maskine uden at have lavet en sikkerhedskopi, kan der være flere certifikater med en udløbsdato efter dags dato - men det kan også være fordi du har certifikater knyttet til flere cvr-numre. Så hvis du sletter nogle af dem, er sikkerhedskopien vigtig. Den kan du dog kun lave, hvis du kan huske certifikatets adgangskode. Hvis du ikke kan huske den, er certifikatet ubrugeligt og kan slettes.

Hvis du er sikker på at du har flere certifikater tilknyttet samme CVR-nummer med en udløbsdato efter dags dato, kan du slette de ældste af disse, da disse faktisk er spærret hos DanID.


424053 / i40