Du er her: AU  Medarbejdere  Medarbejderservice IT Mail og kalender Mailinglister Mailman-mailingliste

Mailman-mailingliste

Mailing List Manager Mailman er en webbaseret system til håndtering af mailinglister. Systemet kendetegnes bl.a. ved en bred vifte af indstillingsmuligheder, der medfører, at man kan bruge Mailman på mange måder, herunder som funktionsmailboks og arkiv.

Mailman bruges til to forskellige slags mailinglister:

 • @maillist.au.dk: administreres af medarbejdere på AU, dvs. en person der har en medarbejdermail i det fælles mail- og kalendersystem, Microsoft Exchange.
 • @studorg.au.dk: administreres af studerende på AU, dvs. en person der har en studentermail i post.au.dk.

Man kan have én eller flere roller i Mailman. Administratoren bestemmer, hvordan disse roller udformes: 

 • Liste-administrator: er én eller flere personer, der er ansvarlige for vedligeholdelse af listen. Administratoren bestemmer, hvem der kan sende mails til listen. Administratoren skal være en medarbejder med en mailboks i Microsoft Exchange eller en studerende med en mailboks i post.au.dk.  
  Find mere information til liste-administratorer.
 • Liste-moderator: hvis listen sættes op med moderator, kan vedkommende godkende og slette mails sendt til listen. Liste-moderatoren udpeges af liste-administratoren.
 • Liste-medlem: liste-medlemmers rettigheder bestemmes af liste-administratoren. Ved en typisk opsætning kan et liste-medlem sende mails til listen. Derudover kan et listemedlem få lov til at modtage beskeder sendt af andre til listen, tilgå listens arkiver og have adgang til sin egen web medlemsside.
  Find mere information til liste-medlemmer.

Du kan finde alle Mailman-mailinglister på maillist.au.dk/mailman/listinfo

Oprettelse af en Mailman-mailingliste

En Mailman-mailingliste oprettes og navngives af it-support. Find din lokale it-support i højre side. Husk at gøre opmærksom på, om der er tale om en medarbejder-liste eller en studenterorganisation-liste.

It-support skal vide hvem, der ejer af Mailman-mailinglisten. Alle Mailman-mailinglister skal have en ejer, der er identificeret ved et AU ID. Ejeren er IKKE en person i AU IT.

På studenterorganisation-Mailman-mailinglister skal administratoren være en aktiv studerende med en @post.au.dk-mailadresse.

Hvis AU IT konstaterer, at administratoren ikke har en medarbejdermail eller en post.au.dk-mail, bliver Mailman-listen lukket.

OBS! Ejeren kan efterfølgende udpege flere administratorer.

 

Syntaks for Mailman-mailinglister

 

Glemt password

 • Hvis du som liste-administrator har glemt dit password, skal du kontakte din lokale it-support. Find kontaktoplysninger i højre side.
 • Hvis du som liste-medlem eller liste-moderator har glemt dit password, skal du kontakte liste-administratoren, som kan give dig et nyt password.

 

Hvad kan man med en Mailman-mailingliste

 • En Mailman-mailingliste kan indeholde både interne og eksterne personer.
 • Der er et mailarkiv over alle de mails, der er sendt til listen.
 • Stor fleksibilitet. Fx kan liste-administratoren sætte listen således op, at medlemmer selv kan til- og framelde sig listen. 
 • Administratoren kan give andre adgang til selv at læse arkivet.
 • Der er mulighed for mere avancerede lister.

 

 


431813 / i40