Du er her: AU  Medarbejdere  Medarbejderservice IT Office 365 på AU

Office 365 på AU

Aarhus Universitet har licens til Office 365 for både studerende og medarbejdere. De studerende har allerede adgang til at benytte en række af produkterne i Office 365, mens der igangsat et projekt, der skal give medarbejdere på Aarhus Universitet adgang til flere af tjenesterne i Office 365.

På denne side kan du følge med i hvor langt vi er med udrulningen af Office 365 til medarbejdere.

Hvad har jeg adgang til nu?

I udgangspunktet har medarbejdere på AU ikke adgang til tjenester i Office 365 endnu. Efterhånden som udrulningen skrider fremad, vil man få adgang til flere og flere tjenester.

Udrulningen af Office 365 er inddelt i forskellige etaper. 

Plan for udrulning

Mail og kalender
Første trin i udrulningen er migrering af mail og kalender til Office 365. Denne proces er i fuld gang og en række medarbejdere har allerede afsluttet migreringen og er nu kommet over på Outlook i Office 365. Med overgangen til Outlook i Office 365 introduceres totrinsbekræftelse, hvilket gør mail og kalender langt mere sikkert end tidligere.

Målet er, at Outlook er færdigmigreret til Office 365 i uge 45 (2019). Medarbejdere vil blive kontaktet direkte, når det bliver deres tur til at migrere.

OneDrive

OneDrive er Microsofts bud på et virtuelt drev, hvor man kan placere sine dokumenter og filer, så man let kan tilgå dem andre steder fra. Derudover kan det bruges til at dele filer med andre - både internt og eksternt. Fordelen ved at benytte OneDrive fremfor eksempelvis Google Drev og Dropbox er, at der er underskrevet en databehandleraftale om OneDrive mellem AU og Microsoft.

Vi forventer, at udrulningen af OneDrive igangsættes ultimo 2019.

SharePoint

Alle ansatte på AU vil på sigt kunne få adgang til at få oprettet SharePoint sites efter behov. Vi er ved at undersøge hvordan det helt konkret skal fungere og hvor man vil skulle henvende sig, for at få hjælp til oprettelsen.

Indtil videre kan man henvende sig til sin lokale it-support, hvis man har brug for at få oprettet et myt SharePoint site eller har problemer med et allerede eksisterende.

Vi forventer at der er lavet en procedure for oprettelse af SharePoint sites ultimo 2019.

Office Online (Word, Excel, PowerPoint etc.) 

De velkendte Office tjenester Word, Excel, PowerPoint etc. vil blive gjort tilgængelige for alle i en onlineversion, hvor man kan redigere Office dokumenter direkte i browseren. 

Vi forventer, at udrulningen af Office Online er gennemført ultimo 2019.

Yderligere informationer?

Dette site vil løbende blive opdateret med status på projektet.

Hvis man har spørgsmål til nogle af tjenesterne i Office 365, er man velkommen til at kontakte sin lokale it-support.


1446432 / i40