Du er her: AU  Medarbejdere  Medarbejderservice IT Sikkerhed

Sikkerhed

Billedet viser et ikon for IT-sikkerhed. En sky med en låst hængelås foran

Som medarbejder er der forskellige IT-services, du skal benytte, for at højne sikkerheden af data på AU. De beskytter dine data i arbejdssammenhænge og AU's data generelt.

Antivirus

Et godt antivirusprogram kan sikre dig mod virus. AU anvender antivirusprogrammet McAfee på næsten alle AU computere. 

Du skal selv tjekke om McAfee er installeret korrekt og om det kører på din arbejdscomputer. Har du McAfee kørende på din arbejdscomputer, bliver den scannet for virus én gang om måneden.

Backup

Hardwarefejl, nedbrud, virusangreb m.v. medfører ofte tab af data, og sådanne hændelser indtræffer oftere end man måske tror.

Du kan her læse mere om backup på AU - hvad du selv skal gøre og hvad du kan få hjælp til

Brugeroplysninger

Som medarbejder på AU er dine brugeroplysninger dine persondata i medarbejderstamkortet, som bliver brugt i personaleadministrative systemer, til visning på din personlige hjemmeside osv., dit AU ID og i IT-sammenhæng passwords til din computer.

Informationssikkerhed

Aarhus Universitet er en vidensvirksomhed. Derfor skal alle, der har deres virke på AU, såvel forskere, undervisere og teknisk/administrativt personale som studerende have den størst mulige fokus på informationssikkerhed.

Du kan her læse om databeskyttelse, backup, informationssikkerhedspolitikken, mail-adfærd, net-adfærd og meget andet.

Kryptering

På Aarhus Universitet er det blevet besluttet at alle computere skal have kryptering aktiveret. Dette er blevet besluttet grundet den meget højere data sikkerhed det giver, i tilfælde af din computer f.eks bliver stjålet. Dette gør at man ikke kan få adgang til dine data, uden at have din adgangskode.

Nye computere vil automatisk være krypteret når du får den. Du kan læse mere om hvordan du kan se om din nuværende computer er krypteret, samt hvordan den kan blive det ved at klikke her

Totrinsbekræftelse

Totrinssbekræftelse øger sikkerheden af data, ved at involvere din smartphone i login-proceduren. På den måde kan man ikke kan tilgå en konto, ved bare at kende brugernavn og adgangskode. 

På AU bruges totrinsbekræftelse til login på VPN. Før at du kan bruge totrinsbekræftelse, skal du installere en app på din smartphone.


1443721 / i40