Retningslinjer for publikationer

Retningslinjer for publikationer i Word

Retningslinjer for omslag i Word

Designskabelonerne i Word giver brugere på ikke-professionelt niveau mulighed for at arbejde kreativt med designlinien. Med skabelonerne kan alle hurtigt og nemt producere både omslag og indhold til publikationer.

Skabelonerne sikrer, at alle designprincipper overholdes. Publikationer i Word produceres på en almindelig farveprinter, og derfor går designet ikke til kant.

Publikationsomslag
I Word-skabelonerne er det muligt at arbejde med følgende omslagsvarianter i A4, A5 og M65:

  • Publikation med billede
  • Publikation med femte element
  • Publikation med billede og femte element
  • Publikation med ren tekst

Baggrund og farver

Generelt for publikationsomslag produceret i Word gælder, at baggrunden altid er hvid.

Du kan sagtens udarbejde et omslag i den AU-blå farve sammen med et farvebillede. Alternativt kan du også arbejde med et billede i duotone.

Retningslinjer for indhold

Indhold – A4 og A5
Generelt for publikationsindhold produceret i Word gælder, at baggrunden altid er hvid. Al tekst i A4 og A5 inhouse publikationer er sat op i to spalter. Overskrifter og citater kan gå i tre spalter, og index-lister og lignende kan ideelt gøre brug af det 4-spaltede grid.

Billeder kan gå i både 2, 3 og 4 spalter.

Øverst på hver indholdsside er der indsat en vandret bjælke, der retter fokus imod sidetal og øvrige oplysninger om den givne publikation.

Indhold – M65
Al tekst i M65 publikationer er sat op i én spalte. Billeder kan gå i både 1 og 2 spalter. Også her er indsat en vandret bjælke, der retter fokus imod sidetal og øvrige oplysninger om publikationen.

Retningslinjer for publikationer i InDesign

Retningslinjer for omslag

I InDesign-skabelonerne er det (ligesom i Word-skabelonerne) muligt at arbejde med følgende omslagsvarianter i A4, A5 og M65:

  • Publikation med billede
  • Publikation med femte element
  • Publikation med billede og femte element
  • Publikation med ren tekst

For A4 og A5 omslag er det endvidere muligt at arbejde med tekstbokse på forsiden. Boksene kan optræde i farve eller 75% transparens og i forskellige størrelser. 

Retningslinjer for indhold – A4 og A5

Designet følger overordnet principperne for indhold udarbejdet i Word. Men også her gives et større kreativt spillerum. Det er bl.a. muligt at arbejde med farvede sider og opslag.