Flybilletter

Rejs klimavenligt

Flyvning forbruger store mængder energi, som omsættes til CO2 og andre drivhusgasser i atmosfæren – og flytrafikken bidrager markant til de globale klimaforandringer. 

Overvej følgende, før du booker en flyrejse i arbejdsøjemed:

 • Er rejsen nødvendig? Kan den erstattes af et virtuelt møde eller planlægges tættere på?
 • Alternativt transportmiddel: Rejsepolitikken opfordrer til at finde et alternativ til flyrejse, hvis rejsetiden ikke overstiger 5 timer. Det kunne fx. være tog, langtursbus eller samkørsel.
 • Flere formål i samme rejse: Hvis du skal flyve, kan du overveje, om det er muligt at pulje flere aktiviteter i den samme rejse frem for at skulle flyve flere gange.
 • Kan flere transportformer kombineres: Et det fx muligt at tage flyet til Frankfurt og så toget videre til fx Milano?

Book flyrejser via CWT - så får AU værdiful data om CO2-udledning
Når du skal booke en flybillet, kan du selv nemt gøre det via AU's rejsebureau, Carlson Wagonlit Travel Danmark (CWT). Det foregår på CWT's rejseportal, hvor man både kan booke flyrejser og hotelovernatninger. Du kan også vælge at få en sekretær til at hjælpe dig.

Det er også muligt at købe flybillet direkte på et flyselskabs hjemmeside, men AU anbefaler, at du booker via CWT. Når medarbejdere bestiller flyrejser via CWT, får AU nemlig værdifuld data om CO2-udledningen. Denne viden kan bl.a. anvendes i AU’s klimaregnskab.  

Kompensation ved flyforsinkelse:
Flyselskaber udbetaler i visse tilfælde kompensation ved forsinkede flyafgange.
En sådan kompensation tilfalder passageren dvs. medarbejderen.
Aarhus Universitet skal fortsat medregne den forlængede rejsetid på grund af forsinkelsen i medarbejderens rejsetid og afholde eventuelle merudgifter i forbindelse hermed efter reglerne i tjenesterejseaftalen.

I tilfælde af krisesituationer i udlandet har AU desuden bedre mulighed for at vide, om der opholder sig medarbejdere i berørte områder, når de har booket rejsen via CWT.  


For at kunne anvende CWT's rejseportal, skal du have en CWT rejseprofil og være oprettet i RejsUd*. Det gør sig også gældende, hvis en sekretær skal booke flybilletten for dig.

Når du er logget ind i CWT's rejseportal, kan du søge flyrejser ved at klikke på 'Book en hel rejse'. 

­

Bemærk: Booking af flybilletter til Ikke AU-ansatte skal altid ske igennem en godkendt rejsebestiller. Rejsebestilleren er oftest en sekretær på instituttet/i afdelingen.

­*Nyansatte oprettes automatisk i RejsUd i løbet af den første uge i hver måned. Skal oprettelsen ske tidligere udfyldes kombineret formular til oprettelse i RejsUd og CWT.


Rabat på flybilletter

AU har gennem CWT's rejseportal faste rabatsatser på køb af flybilletter ved følgende flyselskaber:

 • Air France
 • Emirates
 • Finnair
 • Icelandair
 • KLM Royal Dutch Airlines
 • LOT Polish Airlines
 • Norwegian
 • SAS/Singapore Airline

Aftalen giver dig adgang til 301 ruter indenfor indenrigs-, nordiske-, europæiske-, og interkontinentale ruter.

Bemærk at håndbagage altid er inkluderet i billetprisen.

Grupperejser

Er I flere end to personer, der skal rejse sammen, skal I tage telefonisk kontakt til CWT.

Tlf.: +45 33 63 77 44, mandag-fredag: 8:30-16:30.