Brightspace er nu åbent

AU’s nye læringsplatform Brightspace er nu tilgængelig for alle undervisere og kursusadministratorer, og der er åbent for tilmelding til Brightspace-workshops. I løbet af de næste par måneder får undervisere mulighed for at opbygge de kurser, de skal undervise i til efteråret.

Brightspace er AU's nye læringsplatform, som tages i brug i undervisningen til efterårssemesteret. Foto: Anders Trærup.

Alle undervisere og kursusadministratorer har nu fået en personlig adgang til AU’s nye læringsplatform Brigthspace og har dermed mulighed for at orientere sig i platformens grundlæggende struktur og navigation (log på Brightspace her). Desuden er der åbent for tilmelding til introduktionsworkshops hos AU’s fælles universitetspædagogiske center, Center for Educational Development – CED, hvor man kan få hjælp til den nye platform og dens pædagogiske og tekniske funktioner.

Prorektor Berit Eika er formand for Brightspace-styregruppen, og hun glæder sig over, at læringsplatformen er klar til at blive taget i brug på tværs af AU:

”Det er en vigtig milepæl, at alle undervisere og kursusadministratorer nu får adgang til Brightspace. Der ligger nu en opgave for den enkelte i at blive fortrolig med den nye platform og derefter få efterårets kurser gjort klar i det nye system. Det vil kræve en ekstra indsats i en i forvejen travl periode, og jeg vil derfor opfordre til, at så mange som muligt vil tilmelde sig forårets workshops og gøre brug af de muligheder, der er for hjælp og vejledning. På den måde kan overgangen til den nye platform forhåbentlig blive så let og gnidningsfri som muligt,” siger Berit Eika.

I løbet af de næste par måneder vil alle undervisere få adgang til de kurser, de skal undervise i til efteråret. Derefter kan man som underviser begynde arbejdet med at sætte kurserne op i Brightspace med hjælp og vejledning fra CED, som yder support gennem hele overgangsperioden. 

Man kan desuden orientere sig om Brightspace på AU’s medarbejderside, som indeholder links til en række introduktionsvideoer med vejledninger og gode råd samt en oversigt over Brightspace-workshops på hvert fakultet og andre relevante kursustilbud – herunder inden længe et online introduktionsforløb, som man kan tage, hvor og hvornår det passer. 

Sådan logger du på Brightspace:

Log på Brightspace gennem dette link: https://brightspace.au.dk. På forsiden finder du My courses, hvor du under fanen ”Sandboxes” finder et tomt kursus, hvor du kan stifte bekendtskab med Brightspaces grundlæggende struktur og navigation samt afprøve systemets funktionalitet.

Vigtigt at vide om overflytning af kurser og indhold: 

 • Efterårets kurser vil være tilgængelige i Brightspace i løbet af maj-juni. Kurserne er tomme, så en opbygning af indhold vil være nødvendig. Som underviser får du besked, så snart du får mulighed for at opbygge dine kurser.
 • Indhold fra dine E20 og F21 Blackboard-kurser bliver automatisk overført til et separat kursus i Brightspace. Bemærk, at indholdet ikke er struktureret som på Blackboard, og du vil derfor selv skulle kopiere det ind i dit nye tomme E21 kursus og bygge kurset op i Brightspace. 
 • Kursusindhold fra dine E20 Blackboard-kurser vil være tilgængeligt, når du får adgang til dine E21-kurser i Brightspace. Dog ikke indhold, som er oprettet af eller knyttet til enkelte studerende. Indhold fra dine F21 Blackboard-kurser vil være tilgængeligt på Brightspace i løbet af sep/okt. 
 • Har du behov for at overføre indhold fra Blackboard til Brightspace, kan du gøre det:
 • Bemærk, at Blackboard lukker d. 31. oktober 2021, hvorefter det ikke længere vil være muligt at hente indhold fra før E18. Du skal derfor hente alt relevant indhold fra før E18 inden denne dato. Du kan downloade dit indhold manuelt helt frem til d. 31. oktober, men ønsker du at hente indhold via formularen skal dette gøres inden d. 15. oktober.
 • Du kan stadig hente indhold fra E18 til F20 via formularen efter d. 15. oktober 2021.
 • De studerende informeres løbende om den nye platform og kan også finde information om Brightspace på studypedia.au.dk.

Tidsplan for implementeringen af Brightspace

 • April 2021: Alle undervisere og kursusadministratorer får adgang til Brightspace og kan tilmelde sig introduktionsworkshops hos CED 
 • Maj – juni: Underviserne får adgang til de kurser, de skal undervise i til efteråret 
 • August 2021: Alle studerende får adgang til Brightspace 
 • 31. oktober 2021: Blackboard lukker, og gamle kurser arkiveres. Det vil dog stadigt være muligt at hente indhold fra E18-F20, hvis der skulle opstå behov for det på et senere tidspunkt. 

Mere info: 

Bliv klogere på Brightspace på: http://medarbejdere.au.dk/brightspace. Siden opdateres løbende.

Meld dig til Brightspace-workshops her.

Gå direkte til introduktionsvideoer og tekniske vejledninger.

Læs nyheden: ”Fra Blackboard til Brightspace – ét skridt tættere på”

Kontakt:      

Har du brug for hjælp, eller har du kommentarer til den nye platform, kan du kontakte CED’s Brightspace-support og få svar på dine spørgsmål.