Om u-days

Åbent hus på alle uddannelser i Aarhus

Siden 2005 har alle uddannelsesinstitutioner i Aarhus samarbejdet om at skabe et samlet åbent hus-arrangement. Det er et gratis tilbud for alle, som overvejer at søge ind på en uddannelse i Aarhus.

Over tre dage enten slut februar eller start marts åbnes dørene på alle videregående uddannelser i Aarhus. De fælles åbent hus-dage gør det let og overskueligt for de uddannelsessøgende at møde os. År for år er de unge strømmet til u-days, og i 2020 havde arrangementet næsten 13.000 besøgende (nb. ikke unikke besøgende).

Årsagen til succesen er blandt andet:

  • u-days tilbyder åbent hus i ét samlet forløb, så flere uddannelser kan besøges på én dag
  • u-days giver en tæt-på-oplevelse og et realistisk billede af studiet, de studerende og stedet
  • u-days er vejledernes arrangement for den uddannelsessøgende
  • u-days er et arrangement, der er knyttet til Aarhus - en by kendt som en god studieby

Indholdet skaber I selv

Som uddannelsesinstitution bestemmer du selv, hvad indholdet i dit åbent hus skal være. Det kan være foredrag, rundvisninger, deltagelse i forsøg og andre aktiviteter, samtaler med undervisere, studievejledere eller studerende eller besøg på kollegier. Uddannelserne har deltaget i mange år i u-days og har efterhånden opbygget en god erfaring i, hvad de kommende studerende får mest ud af under et besøg.

u-days giver afklaring

Vi ved, at efter et u-days-besøg er 81 % af de unge mere afklarede omkring, hvilken uddannelse de vil søge ind på. Det hjælper altså at se stedet, få vejledning, møde andre studerende og få en forsmag på, hvad undervisningen kan indeholde.

Derfor fortsætter vi i Aarhus det helt enestående samarbejde om u-days.