COVID-19 – Information til studerende

Der er ikke længere COVID-19-restriktioner på de videregående uddannelser, som det fremgår af Uddannelses- og Forskningsministeriets udmelding den 26. januar 2022.

For medarbejdere og studerende på Aarhus Universitet betyder det konkret, at der ikke er krav om coronapas og mundbind/visir. Der er heller ingen begrænsninger for fremmøde, og alle opgaver, forskningsaktiviteter, undervisning, eksamener og studiestart kan gennemføres med fysisk fremmøde. Ligeledes kan både faglige og sociale arrangementer afholdes på universitetet.

Siden opdateres, hvis myndighederne kommer med nye COVID-19-anbefalinger for universitetet.

31. januar 2022

Har du specifikke spørgsmål til din uddannelse, herunder kursustilmelding, skal du kontakte din lokale studieservice. Har du spørgsmål om optag, skal du kontakte vejledningscenteret.

Aarhus BSS Student Services
studentservices.bss@au.dk

Vejledningscenter AU
8715 0720 /auuddannelse@au.dk

COVID-19-anbefalinger på Aarhus Universitet

Fokus på smitteforebyggelse

Aarhus Universitet bakker op om sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og alle opfordres til at følge Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse.

Smitte og symptomer

Hvis du er testet positiv med COVID-19, har symptomer eller er kontakt til en smittet, skal du følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, som kan tilgås via Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Særlige forhold vedrørende risikogrupper

COVID-19 kategoriseres ikke længere som en samfundskritisk sygdom. Dermed ligestilles COVID-19 med andre alment farlige sygdomme. Tilhører du en særlig risikogruppe, og er der særlige forhold, som gør sig gældende, kan du søge dispensation på almindelige vilkår.  

International

Internationale studerende på AU

Om du skal testes og gå i isolation ved ankomst til Danmark afhænger af, hvilket land du indrejser fra, og om du er færdigvaccineret eller tidligere smittet. På coronasmitte.dk kan du se, hvad der gælder for indrejse til Danmark fra alle lande i verden.

Indrejserestriktionerne kan ændre sig, så vær opdateret på, hvilke regler der gælder for dig.

Udlændinge med bopæl i lande med bekymrende virusvarianter underlægges desuden krav om anerkendelsesværdige formål og test forud for indrejse.

Se også vores corona-information til internationale studerende, der kommer til AU

Har du spørgsmål om visum, retningslinjer på AU og lign., kan du skrive til ic@au.dk 

Har du spørgsmål om udvekslingsstuderende, skal du kontakte den internationale koordinator på dit fakultet:

Udlandsophold

I foråret 2022 kan der stadig være partneruniversiteter, der ikke tager imod studerende på udlandsophold eller udveksling.

Det er fortsat din egen beslutning, om du vil tage af sted på et planlagt udlandsophold. Når du træffer din beslutning, er det vigtigt, at du er opmærksom på eventuelle ændringer i dit værtsuniversitets kursusudbud og undervisningsform som følge af corona, dit værtslands restriktioner og hvordan du er dækket i forhold til hjemrejse og sygdom.

Det er desværre ikke muligt at udskyde udvekslingsophold fra forårssemester til følgende efterårssemester, da et udvekslingsophold kan ikke udskydes til et nyt akademisk år. 

Ønsker du at aflyse dit ophold eller bliver dit ophold aflyst af værtsuniversitetet skal du tage fat i din internationale koordinator, så du hurtigst muligt kan blive tilmeldt fag på AU i stedet.

Internationale ph.d.-studerende

Hvor finder jeg som international ph.d.-studerende mere information om indrejse?

Find særlig information om rejseregler for internationale medarbejdere og gæster, herunder ph.d.-studerende på https://ias.au.dk/coronaviruscovid-19/.