Oplev forfatteren, ambassadøren og kvinderettighedsforkæmperen Monique Ilboudo

Såvel offentligheden som medarbejdere ved Aarhus Universitet er inviteret, når "Dansk selskab for ny fransksproget litteratur" inviterer til oplæsning og foredrag ved Monique Ilboudo d. 20. November

15.11.2012 | Marianne Ester Back

I offentligheden er hun kendt for sit humanitære arbejde og kampen for kvinders rettigheder. Monique Ilboudo har gennem de sidste fire år været ambassadør i Danmark for den vestafrikanske republik Burkina Faso, hvor hun er minister for menneskerettigheder. Under sit ophold i Danmark har hun blandt andet deltaget i folkemøder for at se det danske demokrati i arbejde for om ikke længe at skulle tilbage til sit hjemland og arbejde i demokratiets tegn.

En skæv karrierevej

Udover sin humanitære indsats er hun i litterære kredse lige så kendt for sit forfatterskab. Hendes karriere er usædvanlig for oprindeligt var det ikke meningen, at hun ville være politiker eller diplomat. Som jurastuderende ved Sorbonne Universitetet i Frankrig var hun aktivist og skrev avisklummer, ikke mindst om kvinders rettigheder. Og så har hun netop et spændende forfatterskab bag sig, der har interesseret foreningen: Dansk selskab for ny fransksproget litteratur, som er en forening, der blev stiftet på et møde ved Aarhus Universitet med lektor Steen Bille Jørgensen i spidsen:

-Monique Ilboudo har en spændende profil dels med sin tilknytning som ambassadør til Danmark dels med sit forfatterskab. Hun har blandt andet modtaget ”Le Grand Prix de l’Imprimerie Nationale du Meilleur Roman” for romanen Le mal de peau. Og så er hun desuden medlem af den komité, der uddeler den litterære Prix des cinq continent de la Francophonie, så hun er en kæmpe gevinst som foredragsholder for foreningen.

Flere romaner, essays og antologier er blevet skrevet siden. Og til foredraget bliver der en god anledning til at stifte bekendtskab med såvel forfatteren som ambassadøren.

Foredraget er åbent for alle, men vil foregå på fransk.   

For yderligere information:

Kontakt: Steen Bille Jørgensen, romsbj@hum.au.dk

Tid: 20. november kl. 14.30-16.00

Sted: Richard Mortensen Stuen – Bygning 1422 – Studenternes Hus, Fredrik Nielsens Vej.

Medarbejdere, Forelæsning / foredrag