Succes med tiltrækning af internationale forskere gennem EU-program

Seks internationale forskertalenter har netop fået tildelt et af de prestigefyldte europæiske Marie Skłodowska-Curie individual fellowships (IF). Det er en meget markant fremgang i forhold til de foregående år og lover godt for fremtidig succes i EU.

17.02.2020 | Knud Holt Nielsen

Aarhus Universitet har i den årlige uddeling af EU-midler til Marie Curie-ordningen tiltrukket i alt 23 nye internationale forskertalenter. Heraf altså seks, der fra efteråret vil være tilknyttet ARTS.

For at få succes med ansøgninger om Marie Skłodowska-Curie stipendier er det vigtigt, at ARTS-forskeren og den potentielle Marie Curie Fellow begge engagerer sig meget i ansøgningsprocessen. I år er det så lykkedes for professor Johanna Seibt fra Institut for Kultur og Samfund, at få to stipendier.

”Begge stipendier har været understøttet af en række kolleger ved afdeling for filosofi og forskningsenheden for Robophilosophy. At vi fik tildelt to Marie Curie-projekter er en anerkendelse af vores forskning i både filosofisk logik og den interdisciplinære forskning i human-robot-interaction, og det vil give en særlig drivkraft til de to områder”, siger Johanna Seibt.

Seks modtagere ved ARTS

De to-årige stipendier gives til forskere, der med afsluttet ph.d.-grad ønsker at tilbringe en periode i udlandet eller som ønsker at vende tilbage efter et længere ophold i udlandet. De fem af de seks forskertalenter er rekrutteret af supervisorer ved Institut for Kultur og Samfund og en enkelt ved Institut for Kommunikation og Kultur. Herunder kan du se, hvem modtagerne er og i parentesen, hvem der er deres supervisor fra de faglige miljøer.

Alle deltog i efteråret i en meget vellykket masterclass arrangeret af forskningsstøtteenheden og dekanatet i fællesskab.

På ARTS er de seks modtagere og deres projekter:

  • Camilla Horslund: What makes the Danish sound system so difficult for non-native learners? (Henrik Jørgensen, nordisk/IKK)
  • Antje Rumberg: Reasoning about processes: a logico-philosophical investigation. (Johanna Seibt, filosofi/IKS)
  • Ricarda Stegmann: Contemporary Sufi spirituality of the middle classes - global forms and regional peculiarities. (Mark Sedgwick, arabisk/IKS)
  • Lavinia Cerioni: Origen on Gender. The feminine as an intellectual category in the works of Origen of Alexandria. (Anders-Christian Jacobsen, teologi/IKS)
  • Sarah Kerr: Culture, Heritage and Identities: Impacts of Climate Change in North West Europe. (Felix Riede, arkæologi/IKS)
  • Karolina Zawieska: Encouraging CUlture of REsponsible RoboticS. (Johanna Seibt, filosofi/IKS).
Arts