Fakultetsledelsen har nedsat et lokalt smitteberedskab på Aarhus BSS, der skal sikre smidig og effektiv håndtering af smittetilfælde blandt fakultetets studerende i tæt samarbejde med de administrative afdelinger og institutterne.
Her kan du læse mere om, hvem der har ansvar for hvad i smittehåndteringsprocessen.
Hvis du som medarbejder bliver kontaktet af en studerende, som har mistanke om corona-smitte, skal du gøre følgende:
Det er først, når den studerende udfylder AU’s corona-blanket, at smittehåndteringsprocessen på Aarhus BSS går i gang.
Hvis du bliver kontaktet af en studerende, som er testet positiv, er det derfor meget vigtigt, at du opfordrer ham eller hende til at udfylde blanketten.
Hvis flere studerende smittes inden for samme gruppe, kan det være tegn på et smitteudbrud, der kræver yderligere foranstaltninger. Her gælder, at:
Sundhedsmyndighederne vurderer, at der er tale om et udbrud, hvis der opstår mindst tre tilfælde af smitte inden for et øvelseshold. I sådanne tilfælde vurderes den konkrete situation og udgangspunktet er, at det pågældende hold hjemsendes i én uge. Holdet får direkte besked og kan følge undervisningen online i perioden.
Hele årgangen på uddannelsen orienteres endvidere hurtigst muligt om, at et øvelseshold er hjemsendt og, at de bedes være særligt opmærksomme på symptomer på smitte. Det er studielederen for den berørte uddannelse, der i samråd med smitteberedskabet har ansvaret for orientering om hjemsendelse af hold.
Hvis en studerende får konstateret corona-virus ifm afviklingen af eksamener, skal den procesgang, som er beskrevet for konstateret smitte oven for følges.
Hvis den studerende henvender sig før eksamen pga. mistanke om smitte, isolation som nær relation til en smittet eller som studerende i særlig risikogruppe, følges vejledningen på Corona FAQ for Aarhus BSS-studerende.
Hvis en studerende er konstateret smittet efter at have deltaget i eksamensaktiviteter, gælder følgende som udgangspunkt:
Hvis eksamensaktiviteten, som den smittede studerende har deltaget i, afholdes online eller som skriftlig hjemmeprøve, skal instituttet rutinemæssigt orientere den studerendes øvelseshold om, at der er et tilfælde af corona-smitte.
Dette gælder kun, hvis den studerende oplyser, at vedkommende har haft fysisk kontakt til sit øvelseshold inden for 48 timer før symptomer.
Såfremt alle anbefalinger og retningslinjer ifm. smitteforebyggelse og smitteinddæmning er blevet overholdt under afviklingen af eksamenen, kan resterende eksamensaktiviteter gennemføres som planlagt.
Hvis mindst tre studerende er konstateret smittet inden for samme eksamensaktivitet eller øvelseshold, kan det være tegn på et smitteudbrud, der kræver yderligere foranstaltninger.
Her gælder, at vurderingen og beslutningen af de forebyggende tiltag er forankret i det lokale smitteberedskab på BSS i samråd med dekanen. Her kan der blive tale om, at mundtlige eksamener, såfremt de strækker sig over flere dage, bør omlægges til et andet format.
Hvis det vurderes, at en studerende har deltaget i aktiviteter på tværs af fakulteter (f.eks. ved gæstefag, tilvalg, tværfaglige uddannelser mm), er det smitteberedskabets opgave at orientere smitteberedskabet på de relevante fakulteter omgående.
Hvis en medarbejder bliver testet positiv med corona-virus, opfordres medarbejderen til straks at informere nærmeste leder om dette med henblik på information til eventuelle nære kontakter på AU.
Lederen afklarer sammen med medarbejderen hvilke kolleger og studerende, medarbejderen har haft tæt kontakt med.
Ansatte på institutterne, som smittes med covid-19, opfordres til straks at informere den relevante institutleder og institutsekretariatsleder.
Ansatte ved administrationscenteret opfordres til straks at informere deres funktionschef samt stedfortræder for administrationschefen, Margrethe Vejs-Petersen.
Du er altid velkommen til at kontakte smitteberedskabsgruppen, hvis du har spørgsmål.