En farverig studiestart i Universitetsparken

Efter en lang coronanedlukning bugner universitetet af studerende, der skal lære deres nye studie, medstuderende og campus at kende. I Universitetsparken i Aarhus er plænerne og aulaen endnu engang fyldt med studiestartsaktiviteter.

30.08.2021 | Ida Marie W. Vilbæk

Studiestart 2021 på Statskundskab, Aarhus BSS

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Gennem en lang periode har Aarhus BSS’ tre lokationer ligget meget stille hen. Men nu betyder en studiestart 2021, hvor de fleste coronarestriktioner er lempet eller fjernet, at campus igen bugner af studerende.

I Universitetsparken er græsplænerne som vanligt blevet indtaget af nystartede studerende og tutorer i det skiftende sommervejr.

Nye bånd til hinanden og til campus

Aarhus BSS har i år tilbudt 2.368 nye studerende optagelse. Det betyder flokke af nye studerende, der i disse dage skal lære hinanden – og campus – at kende. 

Hertil kommer de mange studerende, som efter snart et år med digital undervisning også møder normalt ind på campus. Også her skal der knyttes nye bånd til hinanden såvel som til det fysiske studiemiljø på fakultetets institutter.

Til det formål har AU lanceret en genstartskampagne, der blandt andet byder på små kaffecykler rundt omkring på AU’s campusområder. Med hashtagget #AUgenstart kan de studerende dele oplevelser på de sociale medier, og på webportalen AUgenstart kan de samtidig finde nyttige links til at genfinde de gode studievaner eller trivslen.

Farver, sjov og glad larm i Universitetsparken

Særligt i Universitetsparken har studiestart og genstart den seneste uge medført liv og glade dage. Nystartede studerende og tutorer i farverige t-shirts eller udklædning har kunnet ses (og høres) rundt omkring på græsplænerne, hvor de har gennemført studiestartsaktiviteter i både sol og regn.

Alle fotos er fra Universitetsparken og Aulaen i Aarhus og viser studerende fra forskellige uddannelser og fakulteter ved Aarhus Universitet.

Pige løber op ad græsplane under studiestart på AU

Foto: Marjun Danielsen, AU Foto

Studerende i papkasseskib under studiestart på AU

Foto: Marjun Danielsen, AU Foto

Glidebane på presenning under studiestart på AU

Foto: Marjun Danielsen, AU Foto

Studerende bygger konstruktion af spaghetti under studiestart på AU

Foto: Marjun Danielsen, AU Foto

En gruppe studerende sidder på græsplanen under studiestart på AU

Foto: Marjun Danielsen, AU Foto

Studiestartsleg og udklædning under studiestart på AU

Foto: Marjun Danielsen, AU Foto

De studerende introduceres til deres hold under studiestart på AU

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Tutorer byder velkommen med dans under studiestart på AU

Foto: Lars Kruse, AU Foto

Aarhus BSS