FAQ

Her finder du en række Frequently Asked Questions om Blackboard. Listen bliver løbende opdateret og udvidet. Hvis du ikke finder det svar, som du har brug for, er du velkommen til at sende en mail til bss.it@au.dk med dit spørgsmål.

Hvordan logger jeg på Blackboard?

Åbn en browser. Gå til siden blackboard.au.dk og klik på WAYF login. Vælg Aarhus Universitet og log på med dit WAYF-login, som er det samme som du bruger på mit.au.dk. Har du ikke oprettet dig på mit.au.dk skal du gøre dette først for at kunne benytte WAYF.

Hvorfor får jeg ikke adgang til Blackboard?

Studerende og ansatte på Business and Social Sciences kan logge på Blackboard med WAYF-login, som er det samme, som man bruger på mit.au.dk. Hvis du ikke har oprettet en konto på mit.au.dk, skal du gøre dette først.  Ansatte på andre hovedområder, der har behov for at tilgå Blackboard, skal oprettes specielt i systemet. Kontakt den kursusansvarlige med henblik på at blive oprettet til kurset.

Loginproblemer i Internet Explorer

Projektteamet oplever fra tid til anden problemer med at logge ind i Internet Explorer. Dette skyldes ofte Cookie-indstillingerne.

Problemet kan afhjælpes gennem følgende arbejdsgang:

  1. Åben Internet Explorer
  2. Vælg menuen "Funktioner"
  3. Vælg "Internet indstillinger"
  4. Klik på fanen "Beskyttelse af personlige oplysninger"
  5. Klik på "Websteder"
  6. Indtast *.au.dk og aarhus.blackboard.com i feltet "Webstedets adresse"
  7. Klik på knappen "Tillad"
  8. Klik OK
  9. Du bør nu kunne logge på Blackboard.au.dk med dit WAYF login.

Hvor finder jeg mine kurser?

De kurser du er indskrevet på dukker automatisk op i din kursusliste på den første side i Blackboard. Du kan også finde kurserne ved at klikke på Kurser på den vandrette navigationsmenu i toppen af skærmen. Hvis dit kursus ikke er på listen, skal du checke med AU STUDIER, om du er blevet indskrevet korrekt på faget i STADS (AUs studieadministrative system), eller, hvis du er underviser på faget, om du er blevet korrekt tilknyttet faget i Syllabus (AUs skemaplanlægningssystem). Du kan kontakte AU STUDIER på: https://studerende.au.dk/studier/fagportaler/businessadm/kontakt/aarhus-bss-student-services-erhvervsoekonomi/

Kan jeg selv oprette kurser for kolleger eller studerende?

Hvis du ønsker at oprette kurser, der ikke automatisk overføres til Blackboard fra STADS skal du anmode udfylde "Kursusoprettelses-formularen" på hjemmesiden. Dit kursus vil herefter blive oprettet, og du vil få mulighed for at indskrive deltagere eller tillade selvindskrivning.

Vær opmærksom på, at projektteamet arbejder på en løsning, der gør det muligt, at kommunikere på tværs af årgange, og der er derfor ingen grund til at oprette kurser til denne slags pt. Projektteamet forventer at have en løsning klar inden semesterstart.

Hvordan får jeg mit gamle kursusmateriale fra CampusNet eller AULA ind i Blackboard?

Man kan downloade sit gamle undervisningsmateriale fra CampusNet eller AULA som en zip-fil, der efterfølgende kan indsættes i et element i et Blackboardkursus. Se en vejledning hertil på bss.au.dk/blackboard

Se side 8 i den samlede vejledning i basisfunktionaltet.

Hvorfor er der ingen studerende eller undervisere på mit kursus?

Undervisere, der er tilknyttet et kursus og studerende, der er indskrevet på et fag dukker automatisk op på kurset i Blackboard, når disse data er fuldt og korrekt indskrevet i de studieadministrative systemer, og data er blevet overført til Blackboard. Dette sker pt. to gange om dagen. Du kan selv tilføje kolleger til et kursus, se vejledning hertil på bss.au.dk/blackboard

Studerende kan først tilgå deres kurser pr. 1. august. Det er dog altid en god idé at gøre kursusindhold utilgængeligt / usynligt for den studerende (vælg skjul link), så længe materialet er under udarbejdelse. 

Kan jeg kopiere mit testmateriale fra BB-instruktionskurset ind i mit nye kursus?

Ja, man kan kopiere sit testmateriale til en zip-fil som efterfølgende kan importeres i det nye Blackboard-kursus, se hvordan i denne vejledning

Hvordan får jeg beskeder fra min underviser via email eller sms?

For at modtage beskeder fra undervisere via email (det skal angives i Indstillinger > Rediger notifikationsindstillinger, hvilke beskeder, der ønskes), skal man indtaste sin mailadresse i Personlige oplysninger. Klik på Indstillinger i øverste højre hjørne af Blackboard, ud for dit navn. Klik på Personlige oplysninger, og vælg Rediger personlige oplysninger. Indtast mailadresse (og evt. mobilnummer) og klik på Send.

Se brugere på dit kursus

Har du oplevet, at du ikke kan se nogle brugere på dit kursus, selvom du ved at de er indskrevet? Så kan det skyldes, at du har glemt at slette informationer fra en tidligere søgning i søgefeltet. Nedenfor beskrives et typisk scenarie, hvor en bruger fremsøges. Herunder også hvordan du sikrer, at du får vist alle brugere:

Når man vælger "Users and groups" --> "Users" får man mulighed for at søge efter en bruger ved hjælp af "username", "first name", "last name" eller "email". I søgefeltet indtastes det valgte navn. Jeg vælger f. eks at søge på navnet "Tina" som "first name". Jeg får mit søgeresultat og forlader herefter det pågældende kursus og går ind på et nyt kursus.

På det nye kursus vil jeg se en liste over brugere på kurset. Ved første øjekast er der ingen brugere. Dette skyldes imidlertid, at min søgning fra tidligere på "first name" "Tina" stadig står i søgefeltet. Og på det pågældende kursus, er der ingen kursusdeltagere, der hedder "Tina" - derfor får jeg ikke en liste over brugere.

Derfor er det vigtigt, at du altid sikrer, at søgefeltet er tomt. Alternativt kan du vælge en kategori "username", "first name", "last name", "email" og vælge "Not blank" i det efterfølgende felt. Dette vil returnere en liste med alle brugere på kurset.

Kan jeg logge ind med andet end mit CPR-nummer

Når man logger på Blackboard via WAYF bruger mange deres CPR-nummer. Blackboardteamet har dog nu konstateret, at det også er muligt at logge på med sit studienummer.

Således kan studerende, der har en post.au.dk mailadresse logge ind med deres studienummer som brugernavn.

Ældre studerende, og lektorer, der er tidligere studerende, og derfor har en asb-mailadresse kan dog stadig kun logge ind med CPR nummer som brugernavn.

1404417 / i40